Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meepraten op 5 februari tijdens overleg dorpsraden?

05/02/2014 - 19:30 tot 21:00

Jaarlijks informeren de besturen van de dorpsraden en gemeente elkaar over allerlei actuele kwesties en verschillende leefbaarheidthema’s. De bijeenkomst, die dit jaar iets later plaatsvindt, is voor iedereen die geïnteresseerd te bezoeken.

Wisselwerking
Een dorpsraad behartigt het algemeen belang van bewoners in een kern. Dorpsraden vormen een soort intermediair tussen het gemeentebestuur en inwoners. Ze kunnen gevraagd en ongevraagd adviseren of onderwerpen onder de aandacht brengen bij het gemeentebestuur. Het doel van een dorpsraad is het stimuleren en verbeteren van de leefbaarheid in de omgeving. Dit gebeurt in voortdurende wisselwerking met bewoners. Zo vormen dorpsraden als het ware een platform voor de bewoners.

Vertegenwoordigers
De gemeente Nederweert telt zes dorpsraden. Zo hebben we de dorpsraden van Ospel, Ospeldijk en Budschop. In Leveroy is dat de Gemeenschapsraad Leveroy, in Nederweert-Eind het Parochieel Comité Eind en in de kern Nederweert het Dörpsoverlek Ni-jwieërt.

Participatie
De participatie van burgers staat hoog in het vaandel van de gemeente en het gemeentebestuur weet graag wat er leeft onder haar inwoners. Daarom is er veel aandacht voor het betrekken van burgers bij het bestuur van de gemeente. De verschillende dorpsraden in de gemeente Nederweert vervullen een belangrijke rol in dit proces.

Vorkmeer
Ook een vertegenwoordiging van de gemeentelijke welzijnsinstelling Vorkmeer zal de bijeenkomst bijwonen. Vorkmeer zet zich in om de leefbaarheid in de kernen te bevorderen en vrijwilligers(groepen) te ondersteunen. De bijeenkomst is bedoeld voor dorpsraden, maar iedereen is welkom om te luisteren en mee te praten. De bijeenkomst in de raadzaal vindt plaats op woensdag 5 februari en begint om 19.30 uur.

Gegevens

Datum:
05/02/2014
Tijd:
19:30 tot 21:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

Gemeente Nederweert

Locatie

Raadzaal Gemeentehuis
Raadhuisplein 1
Nederweert, Limburg 6031 VR Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
0495-677111