Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing over Australië en de magie van backpacken

14/01 - 19:30 tot 21:30

€7,50

De Eindhovense schrijver en journalist Twan Linders (1974) ging drie keer in zeventien jaar als backpacker ‘down under’. In deze lezing vertelt hij er alles over.

Hilarische en opzienbarende anekdotes
Door welk misverstand kwam de kangoeroe aan zijn naam? En hoe wist graanboer Leonard Caswell binnen Australië zijn eigen prinsdom te stichten?
Linders brengt minder bekende, maar mooie, hilarische of opzienbarende anekdotes over Australië voor het voetlicht, geïllustreerd met veel fotomateriaal. Hij deelt reistips en leest passages voor uit zijn boek Endless road – Terug naar Australië, waarin hij zijn drie reizen optekende. Aan bod komen de bijzondere dieren, Australisch taalgebruik, de bedreiging van het grootste koraalrif ter wereld. Linders ging naar de plek waar David Bowie in 1983 de videoclip van Let’s dance opnam, om te kijken hoe het nu met de discriminatie van Aboriginals gesteld is. Ook schetst hij een beeld van het leven in hostels, en de magie van het backpacken: van de kick van parachutespringen tot zijn ervaringen als ‘oude’ backpacker van 43 tussen de jeugd.

Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

Over Twan Linders
Twan Linders is geboren en getogen in Someren-Eind en woont nu in Eindhoven. Sinds zeven jaar werkt hij als journalist bij het Eindhovens Dagblad. Linders heeft elf boeken geschreven. Het bekendst is zijn muziekboek Er speelt vanavond in het buurthuis een band, over de nederpopstroming rond Doe Maar begin jaren tachtig.

Gegevens

Datum:
14/01
Tijd:
19:30 tot 21:30
Kosten:
€7,50
Website:
https://www.bibliocenter.nl/actueel/agenda/2020/lezing-over-australie-1401.html

Organisator

Bibliocenter
Telefoon:
0882432014
E-mail:
info@bibliocenter.nl
Website:
www.bibliocenter.nl

Locatie

bibliocenter Weert
Wilhelminasingel 250
Weert, 6001 GV
+ Google Maps
Telefoon:
088-2432000
Website:
www.bibliocenter.nl