Je kunt zelf een evenement toevoegen aan de agenda van Nederweert24 via deze link.

LET OP | Een nieuw aangemaakt evenement zul je niet direct zien in de agenda,
dit moet eerste goedgekeurd worden door de redactie.

 

~

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing ontstaansgeschiedenis boomkwekerij Janssen

21/02/2017 - 20:00 tot 22:00

Gratis

Op dinsdag 21 februari organiseert de Heemkundevereniging Nederweert een bijeenkomst met als thema ‘Van stek tot boom. In Nederweert geworteld’. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in zaal Centraal, Kerkstraat 59 in Nederweert.

Henk Janssen geeft een lezing van en over de oorsprong en ontwikkeling van de Gebr. Janssen BV. Henk, kleinzoon van Corneliske Janssen, zal aan de hand van een powerpointpresentatie een inleiding verzorgen met vele boeiende foto’s over onderwerpen als: de oprichters, de opeenvolgende generaties, productontwikkeling, van handwerk naar gemechaniseerde arbeid, personeelsaangelegenheden, wereldwijde handel en nog veel meer interessante zaken.

De lezing kwam tot stand op verzoek van de Universiteit Maastricht. Alle Limburgse heemkundeverenigingen werd de vraag voorgelegd of zij wilden nagaan of er bedrijven waren die een verhaal wilden vertellen over hun ontstaansgeschiedenis en hun betekenis voor de onmiddellijke en verdere omgeving.

Veel wetenswaardigheden en onderwerpen die tezamen een goed beeld geven van dit Nederweerts bedrijf, dat is uitgegroeid tot een onderneming die nu over de hele wereld fruitboomonderstammen levert, zullen voorbijkomen.

Gegevens

Datum:
21/02/2017
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Heemkundevereniging Nederweert
Telefoon:
0495 - 632 893
E-mail:
info@HeemkundeNederweert.NL
Website:
http://www.heemkundenederweert.nl/index.html

Locatie

Zaal Centraal
Kerkstraat 59
Nederweert, Limburg 6031 CG Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
0495-625024