Je kunt zelf een evenement toevoegen aan de agenda van Nederweert24 via deze link.

LET OP | Een nieuw aangemaakt evenement zul je niet direct zien in de agenda,
dit moet eerst goedgekeurd worden door de redactie.

~

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Intelligent gedrag van voorwerpen

15/10/2013 - 19:30 tot 21:00

Intelligente producten die zich bewust zijn van de aanwezigheid van mensen. Apparaten die waarnemen hoe mensen zich gedragen, hun wensen kennen en vanzelf reageren. Dit hoort bij het vakgebied van Dr.Ir. Eva Deckers (1986) uit Voerendaal, gepromoveerd bij de TU Eindhoven, studierichting Industrial Design.

Dinsdag 15 oktober om 19.30 uur geeft zij bij Bibliocenter Weert een lezing. Toegang € 5,00 voor bibliotheekleden en € 15,00 voor niet-leden. Adres: Wilhelminasingel 250 in Weert. Aanmelden via www.bibliocenter.nl .

De thermostaat van de verwarming bedienen met een app, voor elke ruimte in huis een andere temperatuur instellen, draadloos naar muziek luisteren in verschillende vertrekken van je woning. Dat is geen toekomstmuziek, maar behoort nu al tot de mogelijkheden. Hier geeft de consument het een opdracht aan het apparaat. Met de huidige techniek behoort dit tot de mogelijkheden.

Eva Deckers gaat een stapje verder
Zij ontwerpt producten waarbij mens en apparatuur op elkaar reageren door waarneming. De consument hoeft geen opdracht meer te geven. Het apparaat reageert op het gedrag van de gebruiker.
Zo ontwikkelde Deckers een tapijt voorzien van sensoren en ontelbare lichtjes. Dit tapijt neemt aanraking waar en reageert hierop door middel van licht. Als de gebruiker zich anders gedraagt dan normaal is, dan reageert ook het licht op een andere manier. In een verzorgingshuis kan zo’n slim tapijt worden toegepast. Het geeft aan, door op te lichten, dat iemand uit bed is gevallen. Slim tapijt kan je favoriete muziek en de verlichting die jij prettig vindt bij je thuiskomst regelen. Toegepast in kunstgras kan de verlichting het tempo van een looptraining aanpassen bij de individuele voetballer.

De technologie zal ons in de nabije toekomst steeds meer observeren. Het is aan de ontwerper om de techniek zo te maken dat technologie aanvaardbaar en begrijpelijk is. In haar lezing geeft Eva Deckers een uitgebreide toelichting met veel voorbeelden op deze ontwikkelingen. Na de pauze is gelegenheid om vragen te stellen.

Gegevens

Datum:
15/10/2013
Tijd:
19:30 tot 21:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Bibliotheek Weert
Wilhelminasingel 250
Weert,Limburg6001 GVNetherlands
+ Google Maps
Telefoon:
0882432000

Organisator

Bibliocenter
Telefoon:
0882432014
E-mail:
r.geboers@bibliocenter.nl
Website:
www.bibliocenter.nl