Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing: Herman Brusselmans

11/03 - 19:30 tot 21:30

€15,00

Rechtdoor via duizend zijwegen
Herman Brusselmans leest voor uit eigen werk, en dat kan gaan van fragmenten uit recente of oudere romans, tot speciaal voor het podium geschreven verhalen. Een lach en een traan komen aan bod, het juiste woord op de juiste plaats wordt niet geschuwd, en de schrijver heeft de bedoeling om het publiek in verwondering ja zelfs verbijstering achter te laten. Sommige verhalen zijn autobiografisch, andere fictief, maar telkens staat de zoekende mens centraal, op weg naar het einde of naar ergens anders, en het motto is: rechtdoor via duizend zijwegen.

Na de pauze zal Brusselmans geïnterviewd worden, en ook het publiek kan vragen aan hem stellen. Hij zal antwoorden op alle mogelijke vragen, en geen heikel onderwerp uit de weg gaan. De Brusselmans op het podium is de Brusselmans uit z’n boeken, onder het adagium Iedereen is uniek, behalve ik. En verder: rock’n’roll is dood maar wij leven nog.

Wie is Herman?
Herman Brusselmans is een van de bekendste schrijvers van Vlaanderen. Zijn spraakmakende stijl en controversiële uitspraken maken hem een markant figuur in de literaire wereld. Zijn goed verkochte oeuvre is zeer omvangrijk en kenmerkt zich door een hoog autobiografisch gehalte van drank, seks, sigaretten en verveling. De personages in zijn romans zijn cynisch, sarcastisch en hebben een inktzwart gevoel voor humor.

Naast romans schreef Brusselmans verhalenbundels en novelles, maar er bestaan ook stripboeken, columnbundels en (kinder)poëzie van zijn hand.

Ook werkte Brusselmans voor diverse Vlaamse tijdschriften en is geregeld te zien in Vlaamse en Nederlandse talkshows, onder meer in De Wereld Draait Door en De Slimste Mens Ter Wereld.

Diverse titels bestaan uit trilogieën, bijvoorbeeld Plotseling gebeurde er niets bestaat uit Ex-schrijver (1991), Ex-minnaar (1993) en Ex-drummer (1994). Deze laatste titel werd in 2007 succesvol verfilmd.

Gegevens

Datum:
11/03
Tijd:
19:30 tot 21:30
Kosten:
€15,00
Evenement Tags:
,
Site:
https://www.bibliocenter.nl/actueel/agenda/2020/lezing-herman-brusselmans-0311.html

Organisator

Bibliocenter
Telefoon:
0882432014
E-mail:
info@bibliocenter.nl
Site:
www.bibliocenter.nl

Locatie

bibliocenter Weert
Wilhelminasingel 250
Weert, 6001 GV
+ Google Maps
Telefoon:
088-2432000
Site:
www.bibliocenter.nl