Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Expeditie Dinosaurus T.rex door Anne Schulp

27/01/2017 - 19:30

Op vrijdag 27 januari wordt in de kantine van Het Kwadrant, school voor Vmbo en praktijkonderwijs een lezing gehouden over de beroemdste  vleeseter onder de dinosauriërs, de Tyrannosaurus rex. Het is Geologische Vereniging “Mente et Malleo” uit Weert gelukt  in verband met haar 60-jarig jubileum, een bekende spreker naar Weert te halen.

Dr. Anne Schulp is als wereldwijd gerespecteerd paleontoloog betrokken geweest bij de expeditie naar de zoektocht en opgraving van de T-rex in de Amerikaanse staat Montana in 2013. Tijdens de lezing zal hij dan ook in het bijzonder vertellen over de opgraving, transport, onderzoek, preparatie en het uiteindelijke tentoonstellen van het bijzondere skelet.

Anne is als paleontoloog en conservator werkzaam bij  Naturalis Biodiversity Center te Leiden en beschikt over o.a. een uitgebreide expertise op het gebied van de dinosaurus. De T.rex , ook TRIX genoemd, zal een permanente plek in het museum Naturalis in Leiden krijgen dat op dit moment verbouwd wordt. In de tentoonstelling “T.rex in Town” is de dinosaurus nu al te bezichtigen.

De lezing  begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is het publiek welkom. Inclusief pauze zal de lezing circa 2 uur duren. Aan het eind van de lezing is er nog beperkt de gelegenheid om vragen te stellen. Bijwonen van de lezing kost € 2,- voor volwassenen en € 1,- voor kinderen/scholieren.

Geologische Vereniging Mente et Malleo hoopt dat veel belangstellenden naar de lezing  toe komen. Voorinschrijving is gewenst. U kunt zich aanmelden via de website van de vereniging www.mente-et-malleo.nl. Ook voor meer informatie kun je op deze website terecht. In 2017 zullen door de vereniging meerdere activiteiten georganiseerd worden i.v.m. haar 60-jarig jubileum. Via de media en de website word je hierover op de hoogte gehouden.

Locatie lezing: Het Kwadrant,  Thornstraat 7, 6004 JP Weert.

Gegevens

Datum:
27/01/2017
Tijd:
19:30

Locatie

Het Kwadrant
Thornstraat 7
Weert, Limburg 6004 JP Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0495 - 513666
Website:
http://www.hetkwadrant.nl