Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Landelijk Congres Huntington

17/04/2015 - 09:00 tot 16:30

Land van Horne

Op vrijdag 17 april organiseert Stichting Land van Horne een landelijk congres over de ziekte van Huntington met als thema de (jonge) adolescent met de ziekte van Huntington.

“Experts en ervaringsdeskundigen vertellen tijdens het ochtendprogramma over de ziekte. Het accent zal liggen op de jeugdvorm van Huntington”, licht Edwin Delsing, voorzitter raad van bestuur Land van Horne, het congres toe. Het middagprogramma omvat vier workshops onder leiding van deskundigen uit diverse vakgebieden. Dagvoorzitter en tevens inleider van het congres is prof. dr. Jos Schols, hoogleraar ouderengeneeskunde van de Universiteit Maastricht.

De ziekte van Huntington is een ziekte die bepaalde delen van de hersenen aantast. Zij uit zich in onder andere onwillekeurige bewegingen en een verscheidenheid van psychiatrische symptomen, waaronder persoonlijkheidsveranderingen en verstandelijke achteruitgang. De ziekte is erfelijk en hoewel niet alle familieleden de ziekte van Huntington zullen krijgen, treft de ziekte een gezin zowel emotioneel als sociaal. Het is op dit moment niet mogelijk om de ziekte te genezen of zelfs het verloop af te remmen.

“De Stichting Land van Horne heeft al jaren ervaring met het verzorgen van cliënten met de ziekte van Huntington”, vertelt Delsing. “In zorgcentrum St Joseph in Nederweert hebben we hiervoor een speciale woongroep. Dat is de eerste en op dit moment enige gespecialiseerde Huntingtonafdeling in de provincie Limburg.”

Land van Horne organiseert het congres in samenwerking met de Vereniging voor Huntington. Op www.landvanhorne.nl staat het volledige programma van het congres, dat plaatsvindt in hotel Golden Tulip in Weert. Aanmelden voor het congres kan tot 23 maart via deze link.

Gegevens

Datum:
17/04/2015
Tijd:
09:00 tot 16:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Organisator

Stichting Land van Horne Nederweert
Telefoon:
0800 3333 888
E-mail:
info@landvanhorne.nl
Website:
http://www.landvanhorne.nl/silvercms/zorgcentrum-st-joseph-nederweert/

Locatie

Golden Tulip
Driesveldlaan 99
Weert, Limburg 6001 KC Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
0495-539655