Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Land van Horne MTB Toertocht

12/11/2017 - 08:30 tot 16:00

Na het enorme succes van de voorgaande jaren organiseert TWC Weert op zondag 12 november wederom de Land van Horne MTB Toertocht. Deze tocht is geschikt voor recreatieve en sportieve fietsers op een ATB- of MTB-fiets en is voor zowel mannen, vrouwen als kinderen geschikt.

De route
De route voert door het uitgebreide natuurgebied Kempenbroek, met onder andere de schitterende gebieden zoals de Kruispeel, Wijffelterbroek, Laurabossen, Tungelerwallen en Tungelroysebeek en en heeft als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de beklimming van de oude vuilstort Delbroek in Altweerterheide. Het parcours is volledig voorzien van routepijlen.

Aard van de route
De route rond Weert is afwisselend en uitdagend mede door de beklimming van de oude vuilstort. Ze voert over zandwegen, singletracks, en af en toe een stukje asfalt. Het parcours is zeer uitdagend voor ervaren mountainbikers. Op de zware delen van de route is een alternatieve lichtere route uitgezet. Hierdoor is de Land van Horne MTB toertocht ook geschikt voor startende of minder ervaren mountainbikers.

Afstanden
De deelnemers kunnen kiezen uit 3 afstanden: 30, 40 en 65 km. Dit jaar is er ook een kidsroute van 15 km. Daarnaast kan iedereen zelf kiezen of ze de oude stortplaats Delbroek wil beklimmen.

Rustplaats
Op de rustplaats wordt gratis soep, koeken, bananen, energiedrank en thee aangeboden. Er is ook dit jaar zeer ruim ingeslagen zodanig dat ook bij een groot aantal deelnemers voor de late starters er nog steeds voldoende beschikbaar is.

Technische en medische ondersteuning
Op de route is technische ondersteuning door de specialisten van Fietsspecialist Hans Struijk aanwezig en kunnen kleine reparaties uitgevoerd worden. Op de rustplaats is een EHBO koffer aanwezig.

Inschrijven
Deelnemers kunnen zich inschrijven vanaf 8.30 uur tot 10.30 uur bij Partycentrum De Sluis Industriekade 58 Weert. Inschrijfgeld: € 5 en voor NTFU leden € 4 (Scan to go aanwezig). Jongeren tot 16 jaar mogen gratis meedoen. Op de inschrijfplaats zijn voldoende parkeerplaatsen en een bewaakte fietsenstalling aanwezig. Voor meer informatie www.twcweert.nl

Gegevens

Datum:
12/11/2017
Tijd:
08:30 tot 16:00
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Limburg Nederland + Google Maps