Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kunstroute Mooi Rooj 2019

24/08/2019 - 11:00 tot 17:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every day that begins at 11:00, repeating until 25/08/2019

In het weekend van 24 en 25 augustus vindt weer de kunstroute Mooi Rooj plaats in Stramproy (beide dagen van 11.00-17.00 uur). Er is een gevarieerd aanbod van 30 kunstenaars te zien in 15 mooie tuinen op een fiets/wandelroute van 8 km. Ook deze keer is er speciale aandacht voor kunstzinnige activiteiten voor kinderen, een co-creatie kunstwerk op het Kerkplein en een Meet & Greet diner met de kunstenaars.

Kunstzinnige activiteiten
Het kloppend hart van de route wordt gevormd door de exposities van een divers palet aan kunstenaars op mooie tuinlocaties. Op zondag is de route omlijst met aanvullende kunstzinnige activiteiten. Die dag is er om 11.00u een spetterende opening van een kunst expositie in de kerk van werken van zowel basisschoolkinderen en VWO examenkandidaten. Verder zal er een kleine kunstmarkt zijn waar kunstenaars in actie te zien zijn. De jeugd dorprsaad van Stramproy heeft de uitdaging opgepakt om de jeugd van 6-12 jaar op de route tot creativiteit aan te zetten. Daarnaast kunnen kinderen een praalwagen beschilderen op het Kerkplein. Op beide dagen zijn er voldoende horecavoorzieningen aanwezig op de route, waaronder de lekkere vlaai uit de bakoven van de Nijsmolen. Voor mensen met een beperking zullen er speciale fietsen beschikbaar zijn, waardoor ook zij van de route kunnen genieten.

KunstSTOF tot nadenken
Op beide dagen zal er gewerkt worden aan een bijzonder co-creatie kunstwerk op het Kerkplein dat oproept tot nadenken over de plastic soep in ons milieu. Iedereen mag zijn (schoongemaakte) kunststof afval meebrengen en helpen meebouwen aan het kunstwerk dat live te volgen zal zijn op internet.

Meet & Greet diner
Het eerste Meet & Greet diner in 2017 met de deelnemende kunstenaars was een groot succes. Daarom is het diner nu opengesteld voor iedereen, maar let wel, vol is vol. Het diner is op zaterdag 24 augustus bij Bistro Koos en begint om 17.30 uur. De kosten zijn 25€ p.p. Aanmelden kan via info@mooirooj.nl.

Meer informatie
Op www.mooirooj.nl vind je meer informatie over het programma, de deelnemende kunstenaars en de link naar Facebook, waarop je van dag tot dag de ontwikkelingen kunt volgen.

Gegevens

Datum:
24/08/2019
Tijd:
11:00 tot 17:00

Locatie

Limburg Nederland + Google Maps