Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kunstfestijn en kersenfeest

17/06/2018 - 13:00 tot 17:00

€6,00

Op zondag 17 juni staat het museum Eynderhoof in het teken van Kunst en Kersen. Twintig kunstenaars gaan het museum, met zijn karakteristieke oude gebouwen en fraaie tuinperken, gebruiken als decor voor hun exposities. De kunstenaars zullen tijdens deze middag aan het werk zijn met hun eigen creativiteit en er uitleg over geven aan bezoekers. Dit past heel goed bij het museum waar het bedrijven van (oude) ambachten en het amuseren van de bezoekers om bekend staat. Het bruist van de activiteiten en deze keer met een kunstzinnig en betoverende aanvulling.

Daarnaast staat deze middag speciaal in het teken van het Kersenfeest een goede traditie waar je zeker niet mee moet breken. Het kersenfeest was vroeger de gelegenheid, maar we denken ook wel een excuus voor de kinderen van de boer, om de kersen uit eigen bongerd te proeven. Want een kers is niet zomaar een kers. Ze zijn er in verschillende soorten, smaken en voor diverse toepassingen geschikt. De kersenbomen op Eynderhoof zijn beeldbepalend voor het museum en de vruchten worden verwerkt in veel zelfgemaakte kersenproducten. De bakkers maken overheerlijke kersenvlaai en demonstreren met veel plezier en overgave hoe deze vlaaien op de ouderwetse manier worden gebakken. Daarnaast kunt u genieten van heerlijke jam, natuurlijk van …… kersen.

Bij dit alles hoort natuurlijk ook muziek op de achtergrond en dat wordt vandaag verzorgd door de coconblazers. Op de terrassen is het goed toeven en kan jong en oud genieten van deze muziek en natuurlijk van een hapje en een drankje.

De ambachten zijn in bedrijf en dat betekent weer heel wat te beleven en bewonderen.
Het museum is op 17 juni open van 13.00 tot 17.00. Meer informatie is te vinden op de website van het museum: www.eynderhoof.nl

Gegevens

Datum:
17/06/2018
Tijd:
13:00 tot 17:00
Kosten:
€6,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
www.eynderhoof.nl

Organisator

Eynderhoof
Telefoon:
0495-626507
E-mail:
eynderhoof@planet.nl
Website:
www.eynderhoof.nl

Locatie

Eynderhoof
Milderspad 1
Nederweert-Eind,6034 PLNederland
+ Google Maps
Telefoon:
0495 626507
Website:
www.eynderhoof.nl