Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kiwanis Drakenboot Festival

02/07 - 14:00 tot 23:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 02/07/2022 at 14:00

Het Kiwanis Drakenbootfestival Weert krijgt een speciaal nostalgisch tintje: frontman Hank van de optredende ‘Later Als Je Big Band’ is een oud-Weertenaar.

Kiwanis Drakenbootfestival

Geboren in het Sint Jans Gasthuis en tot zijn 23e woonachtig op Leuken keert hij nog regelmatig terug om familie, schoonfamilie en vrienden op te zoeken. In de jaren ‘80 was hij ook zanger van de destijds razend populaire band Class (met andere inmiddels vermaarde (oud-)Weertenaren Frank van der Heijden op gitaar en Rogier van Wegberg op bas) – de andere leden (Frits Kessels op toetsen en Maarten Moris op percussie) wonen nog steeds in Weert.

De eerste cd-presentatie werd door de platenmaatschappij in Café Apollo gegeven (het bleef daar nog lang onrustig) en enkele jaren daarvóór stond Class zelfs ooit op de allereerste editie van Bospop (toen nog op het speelterrein van een oude school op Boshoven). Ook werd er namens de NCRV door het land getoerd voor het radioprogramma Popslag Live en speelde de band in 2016 in een uitverkochte Bosuil met een reünie-optreden. En als toetje speelde een deel van Class in 2018 een belangrijke rol tijdens een Queen-tribute night op diezelfde plek. En om ook niet te vergeten: Class-leden traden met hun kinderen op in Theater de Huiskamer in een speciaal project: DNA.

Hoe dan ook, Hank neemt vrijdagavond 1 juli, op het startfeest van het Kiwanis DrakenbootFestival, meer dan 20 muzikanten mee om het water in de Zuid-Willemsvaart te laten koken met aanstekelijke muziek. Zorg dat je erbij bent van 20.00 uur tot 24.00 uur. Als extra verrassing heeft hij een andere Weertenaar uitgenodigd om mee te spelen in de blazerssectie. Wie dat is? Kom kijken op 1 juli en dan weet je het ook!

 

Gegevens

Datum:
02/07
Tijd:
14:00 tot 23:30
Evenement Tags:
, , ,
Site:
www.kiwanisdrakenbootfestivalweert.nl

Locatie

Bassin Weert
Weert, 6001GZ + Google Maps