Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kindercollege: Tijd voor slijm, hét Mad Science slijmrecept onthult!

26/02 - 15:00 tot 16:00

€7,50

Nieuwsgierige kinderen opgelet! Tijdens dit kindercollege bij Bibliocenter Weert kom jij alles te weten over slijm. Meld je dus snel aan!

Oeey goeey slijm

Heb je wel eens gehoord van polymeren? Nog nooit? Je gebruikt ze anders elke dag. Deze lange kettingen van moleculen kun je vinden in veel slijmerige of rekbare materialen, zoals plastic zakjes, elastiek, haargel of de chocoladepasta die je op je brood smeert.

Mad Science slijm is natuurlijk de allerleukste polymeer om mee te werken. Probeer zelf achter het geheime recept van het oeey goeey slijm te komen met behulp van een chemisch experiment. Lukt het jou om een rekbare polymeer te maken? Niet? Dan helpt de Mad Scientist je een handje…

Tip: neem je ouders gratis mee. (Aanmelden is alleen voor kinderen, ouders hoeven zich niet aan te melden). Dit college is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Wil je meer weten over het onderwerp? Kijk na afloop bij onze informatieve jeugdboeken op de eerste etage!

Dit Kindercollege wordt verzorgd door Mad Science.

Bibliocenter Weert heeft meerdere kindercolleges in het programma in 2020. Kijk voor het overzicht of om je aan te melden op: https://www.bibliocenter.nl/ta/agenda-kindercolleges.html

Gegevens

Datum:
26/02
Tijd:
15:00 tot 16:00
Kosten:
€7,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.bibliocenter.nl/ta/agenda-kindercolleges.html

Organisator

Bibliocenter
Telefoon:
0882432014
E-mail:
r.geboers@bibliocenter.nl
Website:
www.bibliocenter.nl

Locatie

Bibliotheek Weert
Wilhelminasingel 250
Weert,Limburg6001 GVNetherlands
+ Google Maps
Telefoon:
0882432000