Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerstconcert Clarinet Choir Weert en Mannenkoor St. Caecilia Linne

22/12/2018 - 19:30 tot 22:00

Gratis

Op zaterdag 22 december geven Clarinet Choir Weert (CCW) en Mannenkoor St. Caecilia Linne om 19.30 uur een kerstconcert in de Parochiekerk van de H. Martinus te Linne (Kerkstraat 1). Tijdens dit kerstconcert zullen beide ensembles ieder een aantal stukken ten gehore brengen. Daarnaast voeren ze gezamenlijk nog onder andere Only Time van de Ierse Enya op. Het concert is geschikt voor alle leeftijden en de entree is gratis.

Clarinet Choir Weert (1986), het klarinetensemble van RICK Weert, is opgericht door klarinet- en saxofoondocent John van Peij. Het bestaat uit een twintigtal klarinettisten en twee slagwerkers. Het CCW speelt klassieke, jazzy, funky en poparrangementen -specifiek voor klarinet geschreven- en verzorgt meerdere keren per jaar optredens in binnen- en soms ook in het buitenland. Tevens worden er regelmatig optredens met andere muziekensembles of zangkoren georganiseerd. Dit jaar heeft het CCW onder andere met koperblazersensemble Brasspack in Zwolle opgetreden en met Mandoline Ensemble The Strings uit Stein. Mensen die geïnteresseerd zijn om eens mee te spelen, kunnen via de site contact opnemen. Repetities zijn wekelijks op zaterdag van 10.00 11.30 uur op de nieuwe locatie van RICK, Wilhelminasingel 12, Weert (behoudens tijdens schoolvakanties).

Mannenkoor St. Caecilia Linne (1921) is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Zangersverbond en bestaat uit ruim 50 zangers. Sinds maart 2013 staat het koor onder de deskundige leiding van dirigent Piet Tobben uit Maasbracht, die ook van 1990 tot 2001 al dirigent was van dit koor. Het koor wordt aan de piano begeleid door het jonge talent Ben van Daal. St. Caecilia geeft niet alleen concerten, maar verleent tevens regelmatig medewerking aan plaatselijke activiteiten en verzorgt optredens tijdens zowel wereldlijke als kerkelijke feesten. Eens in de vier jaar maakt het koor ook een meerdaagse (buitenlandse) concertreis; de laatste twee reizen gingen naar Praag (CZ) en Oberstdorf (D).

Verdere informatie: www.clarinetchoirweert.nl en www.mannenkoor-stcaecilia-linne.nl

Gegevens

Datum:
22/12/2018
Tijd:
19:30 tot 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , ,
Evenement Tags:
, , ,
Site:
http://www.clarinetchoirweert.nl/

Organisatoren

Clarinet Choir Weert
Mannenkoor St. Caecilia Linne

Locatie

Parochiekerk van de H. St. Martinus te Linne
Kerkstraat 1
Linne, 6067BM
+ Google Maps