Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kaasmakers maken kaas

06/06 - 13:00 tot 17:00

Zonder op de hoogte te zijn van de samenstelling van de melk of de natuurlijke principes van het kaasmaken proces vervaardigde de mens zijn kaas. Vindingrijk, zoekend en proberend vond hij kruiden, die hij toevoegde, om smaak te geven aan het geheel, of vanwege hun genezende of conserverende werking.

Maandag 6 juni Kaasmakers maken kaas

Na de geleidelijke verbreiding van het christendom over Europa, werden de geheimen van de kaasbereiding gekoesterd en bewaard in de alom verspreide kloosters. Kaasmaken werd monnikenwerk. De ambachtelijke bereiding van kaas houdt tot op de dag van vandaag stand. Aan het principe van de bereiding is niets veranderd.

Vandaag zijn onze kaasmakers actief met dit mooie ambacht. De ene kaasmaker is de andere niet en daarom zijn er geen twee kazen hetzelfde. Kaas blijf een ambachtelijk kwaliteitsproduct wat naast de ingrediënten waaruit het tot stand komt, niet kan ontstaan zonder de zorgzame toewijding, ervaring en vakmanschap van de kaasmakers.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

In onze zagerij “Bi-j Maantje“ worden vandaag bomen in de lengte doorgezaagd tot planken en balken.

De muziek wordt ingevuld door Mies Kuppens

Het museum is op 6 juni open van 13.00 tot 17.00 uur.

Gegevens

Datum:
06/06
Tijd:
13:00 tot 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
https://eynderhoof.nl/

Organisator

Eynderhoof
Telefoon:
0495 626507
E-mail:
frans@heijnendecor.nl
Site:
www.eynderhoof.nl

Locatie

Eynderhoof
Milderspad 1
Nederweert-Eind, 6034 PL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0495 626507
Site:
www.eynderhoof.nl