Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jubileumconcert Meijels Mannenkoor

22/04/2017 - 19:30 tot 23:30

€10,00

Zaterdag 22 april houdt het Meijels Mannenkoor, met de nieuwe roepnaam Méél Voices, in het kader van het 40-jarig jubileum een groot korenconcert. Ook dit jaar is de organisatie erin geslaagd een aantal grote koren vast te leggen, die ieder op hun terrein vernieuwend bezig zijn.

Belangstellenden zullen verrast zijn naar wat de hedendaagse koorwereld te bieden heeft. Naast werken uit musicals, worden popsongs van o.a. John Legend en Coldplay, folksongs, Franse chansons en niet te vergeten Nederlandstalige liederen uitgevoerd. Dus alle redenen om te komen luisteren en genieten van prachtige koorklanken. De deelnemende koren zijn:

  • Meijels Mannenkoor: opgericht in 1977, bestaande uit 35 zingende leden. Dit koor heeft de laatste jaren zijn programma, onder de bezielende leiding van zijn dirigent Sylvia Berghs, grotendeels vernieuwd.
  • Koninklijke Zangvereniging Venlona: een begrip in Venlo en omgeving. Dit koor is in 1900 opgericht. De 90 actieve leden brengen een veelzijdig repertoire o.l.v. dirigent Wim Schepers. Door de concerten op Wereld Muziekconcoursen in Kerkrade en de vele optredens buiten de landsgrenzen weet de ware muziekliefhebber dit koor steeds te waarderen.
  • Vocaal Ensemble Genti uit Weert: in haar eigen jubileumjaar doet dit uit een in 1986 ontstaan meisjeskoor nu Meijel aan. Dit inmiddels volwassen koor omvat vele stijlen van muziek met het accent op voornamelijk hedendaagse klassieke muziek, waarbij een uitstapje naar het lichtere repertoire niet wordt geschuwd. Dit koor behoort tot de top vijf van Limburgse koren en staat onder leiding van Rita Scheffers.
  • Venray’s Mannenkoor: sinds 2003 staat dit immens groot mannenkoor met meer dan 100 actieve leden onder vakkundige leiding van dirigent Anton Kropivšek. Een gezonde vereniging met zangers vanaf 20 jaar in alle leeftijdscategorieën. Als een van de beste koren van Nederland mag dit koor zich sinds het Nationaal Mannenkoren Concours in 2014 kampioen van Nederland noemen.

Na afloop is, zoals de laatste jaren gebruikelijk, een muzikale nazit voor zowel publiek als uitvoerenden

Locatie: Gemeenschapshuis D’n Binger Meijel
Aanvang: 19.30 uur
Entree: € 10 incl. consumptie. Voorverkoop in D’n Binger of via www.meijelsmannenkoor.nl

Gegevens

Datum:
22/04/2017
Tijd:
19:30 tot 23:30
Kosten:
€10,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

Meijels Mannenkoor
Telefoon:
077 - 307 4788
Website:
http://www.meijelsmannenkoor.nl/index.php

Locatie

gemeenschapshuis D’n Binger
Alexanderplein 2
Meijel, Limburg 5768 BE Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
5768 BE
Website:
http://www.dnbinger.nl