Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Informatieavond Steunpunt Leveroy

15/09/2016 - 20:00 tot 22:00

Gratis

Als gemeenschap heb je elkaar nodig. Dat geldt ook voor het opzetten van een Steunpunt. Leveroy wil ook  zo’n Steunpunt opzetten. Een aantal weken geleden ontvingen inwoners van Leveroy hierover een enquête. Benieuwd naar de resultaten van deze enquête en naar het waarom van een steunpunt in Leveroy? Kom op donderdag 15 september naar de informatieavond in de Pestoeërskoel.

De gemeenteraad van Nederweert ziet meerwaarde in de werkwijze van een steunpunt, zo bleek uit de evaluatie van de resultaten van het Ospels Steunpunt. Onder het motto, een goed voorbeeld doet volgen, kunnen binnenkort ook de inwoners uit de andere kernen met hun vragen over hulp en ondersteuning dichtbij huis terecht.

Ook in Leveroy zetten inwoners de schouders onder het initiatief. De gemeenschapsraad is er bezig met de opzet van een steunpunt van, voor en door de gemeenschap van Leveroy. “Daarmee krijgt het Ospels Steunpunt navolging in de andere kernen van Nederweert,” zegt Ger Odekerken, beleidsmedewerker Sociaal Domein. Hij zag de afgelopen jaren veel veranderen en is aangenaam verrast over de manier waarop inwoners de handen uit de mouwen willen steken.

Leveroy is een van de kleinere kernen van de gemeente Nederweert. “Als het gaat om gemeenschapszin staat het dorp haar mannetje,” aldus burgemeester Evers (o.a. Burgerparticipatie). Jong en oud tonen zich betrokken. Hij noemt het dance-event Outrageous, de kermis, waarvan de organisatie door de inwoners voortvarend is opgepakt, en de veiligheidsavonden. “Die zijn in Leveroy altijd druk bezocht.” Ook het Piet Naus Memorial Festival, de jaarlijkse wandeltochten van SV Leveroy, de dorpsquiz Kwisutwaal en de Bonte Avonden staan voor een gezond verenigingsleven en een levendige gemeenschap.

Beleidsmedewerker Dirk Jan Pereboom begeleidt met Ger Odekerken het opzetten van de steunpunten. Onder de vlag van het Steunpunt Leveroy gaan inwoners, gemeenschapsraad en professionals uit verschillende disciplines samenwerken. Het steunpunt is een plek dichtbij huis, waar mensen terecht kunnen met al hun hulp- en ondersteuningsvragen. “Het biedt zorg en ondersteuning, dichtbij, op maat en uitgaand van de eigen mogelijkheden,” aldus Pereboom.

Informatieavond
De gemeenschapsraad wisselt graag met inwoners van Leveroy van gedachten over hoe samen verder aan de slag met het Steunpunt Leveroy. De bijeenkomst op donderdagavond 15 september begint om 20.00 uur (inloop 19.45 uur) in gemeenschapshuis de Pestoeërskoel.

Gegevens

Datum:
15/09/2016
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Organisator

Gemeente Nederweert

Locatie

Zaal Pestoeërskoel
Sillenhoek 4
Leveroy, Limburg 6091 PD Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
0495-651565