Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

informatie-avond hartslag voor Nederweert

07/10/2019 - 19:00 tot 21:00

Gratis

Op dinsdag 16 april organiseert Hartslag voor Nederweert een informatieavond in de Pinnenhof te Nederweert. Tijdens deze avond wordt informatie gegeven over het reanimatie oproepsysteem en kunnen vrijwilligers zich aanmelden voor Hartslagnu.nl

Ook is deze avond zeer de moeite waard voor de vrijwilligers die al langere tijd actief zijn via hartslagnu.nl Goed om alle informatie nogmaals te horen, nieuwe ontwikkelingen te volgen of om vragen te stellen.

Bij plotselinge hartstilstand (een circulatiestilstand) is het noodzakelijk dat binnen 6 minuten hulp wordt verleend. Niet altijd is binnen die tijd een ambulance aanwezig. Vandaar dat het vrijwilligersproject Burger Hulpverlening Limburg zo belangrijk is. Dankzij de inzet van ruim 300 vrijwilligers in de gemeente Nederweert, kan er sneller hulp geboden worden aan mensen met hartcirculatieproblemen.

Wanneer kun je meedoen?

  • als je in het bezit bent van een geldig reanimatiecertificaat en/of AED bedieningscertificaat of wanneer je daar gratis voor wilt worden opgeleid;
  • als je een bijdrage wilt leveren in de burgerhulpverlening, vrijwilliger wilt worden en mensenlevens wilt redden;
  • als je geïnteresseerd bent hoe een en ander te werk gaat, maar (nog) geen vrijwilliger wilt worden;
  • als je al langer als vrijwilliger aangesloten bent en op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen rondom AED’s, reanimaties, oproepsystemen etc.
  • Kom op maandag 7 oktober om 19.00 naar Haaze-Hoof in Ospel. Je hoeft je van tevoren niet op te geven en deelname is gratis. Wil je je aanmelden als deelnemer, neem dan een identiteitsbewijs mee!

Op maandag 21 oktober wordt de basiscursus gegeven in café-zaal de Prins te Ospel., Aanvang 19.00 uur. Deze cursus volg je nadat je de informatieavond hebt bezocht en nog geen geldig reanimatie certificaat hebt. Vooraf aanmelden! Dit kan door een mailtje te sturen naar info@hartslagvoornederweert.nl

Meer informatie vind je op www.hartslagvoornederweert.nl Op deze site kun je de datums van de herhalingslessen ook vinden en je aanmelden voor een herhalingsles.

Gegevens

Datum:
07/10/2019
Tijd:
19:00 tot 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisatoren

Hartslag voor Nederweert
ambulancezorg Limburg-Noord

Locatie

gemeenschapshuis Haaze-Hoof
Aerthijsplein 3
Ospel, Limburg 6035 AS Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0495-631619