Je kunt zelf een evenement toevoegen aan de agenda van Nederweert24 via deze link.

LET OP | Een nieuw aangemaakt evenement zul je niet direct zien in de agenda,
dit moet eerst goedgekeurd worden door de redactie.

~

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Info-avond biobased Economy Nederweert

22/10/2012 - 19:30 tot 22:00

Iedereen praat erover. De Biobased Economy. Kortweg BBE. Maar waar hebben we het eigenlijk over? En is het verre toekomstmuziek of dichterbij dan we denken?

Wie nieuwsgierig is naar het antwoord op die vragen is kan die vinden op maandag 22 oktober in de raadszaal van de gemeente Nederweert. Daar vindt dan een door de LLTB georganiseerde infoavond plaats. Niet alleen wordt uitgelegd wat BBE is en voor welke uitdagingen we staan om dit toekomstbeeld tot werkelijkheid te brengen, maar ook komt uitvoerig aan de orde wat er zich in Limburg allemaal op dat gebied afspeelt.

De betrokkenheid bijvoorbeeld van Greenport Venlo, de Universiteit Maastricht, DSM, de provincie en het LIOF. Aan welke concrete projecten werken zij? Verder wordt duidelijk welke rol de land- en tuinbouw speelt in de ontwikkeling naar nieuwe producten die zijn gebaseerd op plantresten.

Ook de omzetting van veemest in energie en in natuurlijke, kunstmest vervangende groeistoffen komt ter sprake. Heel specifiek wordt daarbij gekeken naar de groene groeimogelijkheden die dit voor de Midden-Limburgse boeren biedt. Ook het Samenwerkingsverband Hoge Dunk is daar bij betrokken.

De informatie-avond vindt plaats in het kader van de dialoog zoals die in Nederweert wordt gevoerd tussen een aantal samenwerkende burgerinitiatieven voor een gezonde leefomgeving en de LLTB-afdeling Weerterland. De gemeente faciliteert dit proces. Een van de afspraken is, dat beide partijen om beurten een openbaar toegankelijke info-avond organiseren.

Gegevens

Datum:
22/10/2012
Tijd:
19:30 tot 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

LLTB / Gemeente