Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Het bijzondere van vlechten is tenen schillen

24/06/2018 - 13:00 tot 17:00

€6,00

Een van de eerste ambachtsgroepen die in het Limburgs openluchtmuseum Eynderhoof ooit gestart is, is de vlechters- en stoelenmattersgroep. Een gezellige en enthousiaste groep mensen die erg gehecht is aan een van de meest idyllische plekjes van het museum. Ze hebben zich “verscholen” heel dicht bij de kiosk en de ingang van museum. Naast plezier maken en het creëren van een gezellige sfeer is een van de doelstellingen van de mandenvlechters om de technieken die men vroeger gebruikte uit te wisselen en over te dragen op anderen. Dat gebeurt tijdens cursussen en workshops in de wintermaanden. OP deze zondag laten ze heel veel van hun kunsten zien en vertellen ze honderduit over hun technieken en de materialen.

Het belooft weer een bijzondere dag worden. De vlechtersgroep zal er op 24 juni zeker weer een spraakmakend geheel van maken. Zo zal onder andere te zien zijn hoe vroeger een echte wasmand gevlochten werd, maar ook het vlechten van diverse andere (gebruiks)manden, stoelenmatten, strovlechten en het fijnscheenwerk staat op de agenda. De echte wasmand wordt gemaakt van witte tenen. De binnenkant wordt fijn afgewerkt zodat de was er niet in blijft haken. Fijnscheenwerk is een techniek waarbij men ook gebruik maakt van wilgenteen. Men maakt er kleine voorwerpen van, die ook op Eynderhoof te zien zijn.

Natuurlijk worden de kinderen deze dag actief bij het vlechten betrokken. Zij hebben de mogelijkheid om een vliegenmepper, visje of klein mandje te maken en deze mee naar huis te nemen. De mandenvlechters zijn aanwezig om aanwijzingen te geven en uitgebreid te helpen.

Deze zondag dus demonstraties van heel veel vlechttechnieken, mooie verhalen over toepassingen en vooral veel activiteiten waar Eynderhoof zo trots op is. Ook de andere ambachten zijn in bedrijf en in de kiosk en de herberg zijn tal van lekkernijen te krijgen. De muziek wordt vandaag verzorgd door Pega Loca.
Het museum is geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het museum: www.eynderhoof.nl

Gegevens

Datum:
24/06/2018
Tijd:
13:00 tot 17:00
Kosten:
€6,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Website:
www.eynderhoof.nl

Organisator

Eynderhoof
Telefoon:
0495-626507
E-mail:
eynderhoof@planet.nl
Website:
www.eynderhoof.nl

Locatie

Eynderhoof
Milderspad 1
Nederweert-Eind, 6034 PL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0495 626507
Website:
www.eynderhoof.nl