Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Haardhout te koop bij Buitencentrum De Pelen

16/01/2013 - 08:00 tot 17:00

HaardhoutdagVoor de tweede keer roept Staatsbosbeheer de maand februari uit tot Haardhoutmaand. Ook bij Buitencentrum De Pelen in Ospel is er een Haardhoutdag. Op zaterdag 16 februari vanaf 10.00 uur wordt er niet alleen hout verkocht, er zijn ook leuke activiteiten voor gezinnen met kinderen. De voorraad hout is beperkt, dus vooraf reserveren is noodzakelijk via m.vaes@staatsbosbeheer.nl Het Buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Mensen met een kachel of open haard zien in de wintermaanden hun voorraad haardhout snel slinken. Staatsbosbeheer roept daarom de maand februari uit tot Haardhoutmaand. Op diverse locaties in het land is deze maand haardhout te koop, zodat de voorraad kan worden aangevuld met vers hout uit Nederlands bos. Dit hout kan dan de hele zomer drogen en de komende winter weer voor veel warmte zorgen.

De Haardhoutdag bij Buitencentrum De Pelen biedt naast verkoop ook winterse gezelligheid. Zo kunnen kinderen voor € 10,- een nestkastje timmeren en samen met hun (groot)ouders gratis een speurtocht in De Groote Peel lopen. Bovendien brandt de vuurkorf, worden er broodjes gebakken en is er koffie, thee of warme chocolademelk voor de liefhebber.

Er wordt overwegend essen- en eikenhout aangeboden in stammen van twee meter. Het hout kost € 2,50 per stammetje en  € 55,- per kuub. Vooraf reserveren van het hout is noodzakelijk. Dat kan door een mail te sturen naar: m.vaes@staatsbosbeheer.nl  Na reservering ontvangt u een ophaalschema.

Kijk voor meer informatie over de Haardhoutmaand: www.staatsbosbeheer.nl of neem contact op met het Buitencentrum: 0495 – 641 497.

Gegevens

Datum:
16/01/2013
Tijd:
08:00 tot 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

BuitenCentrum De Pelen
Moostdijk 15
Ospel, Limburg 6035 RB Netherlands
Telefoon:
0495-641497