Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fotoworkshop in nationaal park De Groote Peel

20/10/2012 - 10:30 tot 16:30

€55,00

Op zaterdag 20 oktober is er een fotoworkshop met natuurfotograaf Bob Luijks in De Groote Peel. Naast algemene zaken zoals belichting, compositie en diverse camera-instellingen zal er ook aandacht zijn voor het leren kijken naar de omgeving. De workshop start om 10.30 uur in buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.  Deelname kost € 55,- per persoon, inclusief koffie/thee met iets lekkers bij ontvangst en een consumptie bij de nabespreking. Deelnemers dienen een eigen lunchpakket mee te nemen, want de lunch is in het open veld.  De workshop duurt tot ongeveer 16.30 uur. Opgave vooraf is gewenst op nummer:  0495 – 641 497. Voor meer informatie over Bob Luijks: http://www.natuurportret.nl/.

Tips en trucs voor natuurfotografie

De workshop start met  een korte presentatie over de theorie van het fotograferen. Onder het genot van een kop koffie krijgen de deelnemers uitleg over het effect van verschillende camera-instellingen en geeft Bob Luijks algemene tips en trucs voor het fotograferen in de natuur.

Na de introductie gaan de deelnemers naar buiten De Groote Peel in. Tijdens een korte wandeling worden verschillende fotografeeropdrachten uitgevoerd. Uiteraard is er ook volop gelegenheid om vragen te stellen. Tussen de middag is er een pauze en wordt er, als de weersomstandigheden het toelaten, gegeten in het open veld. Na de wandeling, terug in het buitencentrum, worden van elke deelnemer een aantal foto’s bekeken en besproken. Daarnaast zal er kort stil gestaan worden bij de nabewerking en de opslag van de gemaakte foto’s.

Deze workshop is voor iedereen geschikt, van jong tot oud en gebruik makend van compact camera tot spiegelreflex. Het meenemen van een laptop zodat men zelf een selectie van de foto’s kan maken, wordt aanbevolen, maar is niet noodzakelijk.

Buitencentrum De Pelen

Het Buitencentrum is de toegangspoort tot het Nationaal Park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. BC De Pelen is elke dag van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Voor meer informatie en routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

Gegevens

Datum:
20/10/2012
Tijd:
10:30 tot 16:30
Kosten:
€55,00
Evenement Categorie: