Je kunt zelf een evenement toevoegen aan de agenda van Nederweert24 via deze link.

LET OP | Een nieuw aangemaakt evenement zul je niet direct zien in de agenda,
dit moet eerst goedgekeurd worden door de redactie.

~

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Folkloristisch meifeest op Eynderhoof

06/05/2018 - 13:00 tot 17:00

€6,00

Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof staat niet alleen bekend van de oude ambachten, het leven en werken in de Peel of de bijzondere verhalen van enthousiaste vrijwilligers. Het museum staat ook voor het behoud van het cultureel erfgoed van de streek en viert met haar bezoekers graag het ene na het andere feestje. Een museum dat garant staat voor een heerlijke middag uit met het hele gezin.

Gedurende het gehele seizoen organiseert Eynderhoof diverse themadagen waarop niet alleen de ambachten maar ook diverse culturele belevingen centraal staan. Op zondag 6 mei is zo een bijzondere dag georganiseerd waarop folklore wordt beleefd door het plaatsen van een prachtig versierde meiboom. Het “planten” van een meiboom is een erg oud gebruik dat nog altijd voorkomt in grote delen van Europa om te vieren dat de natuur ontwaakt.
Volgens overlevering zorgt het planten van de boom voor vruchtbaarheid van vee, de akkers en de mensen. Bij het planten van de meiboom hoort dan ook uitbundig feest en vrolijkheid.

Leuk om eens mee te maken en vooral de sfeer te proeven. Samen met een aantal kindergidsen kunnen kinderen een dansje oefenen onder de Meiboom en natuurlijk zijn de meeste ambachten weer in bedrijf. Van alles te zien en te beleven. Een van de vrijwilligers maakt deze zondag overheerlijke poffertjes waarvan de opbrengst naar een goed doel zal gaan.

In de herberg kunt u genieten van koffie met vlaai, op ambachtelijke wijze gebakken in het eigen bakhuis Loate. Voor de extra sfeer is live muziek met optredens van de Volksdansgroep.
Het museum is op 6 mei open van 13.00 tot 17.00 uur.
Meer informatie is te lezen op www.eynderhoof.nl

Kleine vlechtersbazen opgelet!
Woensdag 9 mei KINDERMIDDAG op Eynderhoof
De VLECHT-middag voor kinderen is altijd spannend! Het is altijd een verrassing wat er deze keer gevlochten zal worden? Eigen creativiteit is natuurlijk heel erg welkom. De mandenvlechters zullen deze middag klaar zitten om de jongste bezoekers met open armen te ontvangen en aan het werk te zetten met vers geplukte wissen. Daar hoort natuurlijk een verhaal bij en dat vertellen vlechters vol overgave aan de kinderen. Alles wat je maar wil weten over wilgentenen, waar ze groeien en hoe je ermee kunt vlechten. De vlechters staan te popelen om de kinderen het vlechten met wilgentenen te leren. Het werkstukje dat gemaakt wordt mag natuurlijk mee naar huis! Nog geen kadootje voor de aankomende moederdag? Nu is je kans om er zelf een te maken!
Neem vooral je vriendjes en vriendinnetjes mee dan wordt het nog gezelliger…..
Geen zin om te vlechten, maar wel om te spelen en te klimmen? Kom en bezoek het leukste openluchtmuseum van Limburg in Nederweert Eind.
Bekijk het kinderdag programma 2018 op: www.eynderhoof.nl

(zie blad 2)

Een gebreide onderbroek kan heel sexy zijn
Donderdag 10 mei Nostalgische lingerie tentoonstelling op Eynderhoof.

Op donderdag 10 mei wordt in het Limburgs openluchtmuseum in Nederweert Eind de jaarlijkse textiel dag gehouden. En bij textiel moet je vooral niet alleen denken aan handdoeken of dweilen. Met de nostalgische lingerie tentoonstelling blikt het museum terug op de periode 1850 tot 1950.
In genoemde periode verandert het beeld van de ondermode. Vooral door het gebruik van de automatisch aangedreven breimachines, waarmee o.a. kousen werden gemaakt, veranderde op slag de mode en het aanbod van de ondermode. Als we aan kousen denken dan denken we aan jarretels. Deze hadden vroeger weinig erotische betekenis maar het was vooral een praktische uitvinding om de gebreide kousen goed hoog te houden.

Onze voorouders droegen lingerie vooral om het lichaam te beschermen en te corrigeren, waarbij het korset een grote rol speelde. Als je je er in verdiept of er wellicht ooit een gedragen hebt begrijp je dat mooi willen zijn de nodige tranen moet hebben gekost. Deze donderdag kunt u een selectie ondermode komen bewonderen uit grootmoeders tijd en is er aandacht voor exclusieve lingerie uit die tijd.

Ook op deze donderdag is overal bedrijvigheid in Eynderhoof. En natuurlijk staat voor de echte genieters de koffie met versgebakken vlaai klaar in de herberg.
De muziek wordt ingevuld de accordeonist Fer Hendrix.
Het museum is op 10 mei open van 13.00 tot 17.00 uur.
Meer informatie is te vinden op de website van het museum: www.eynderhoof.nl

Gegevens

Datum:
06/05/2018
Tijd:
13:00 tot 17:00
Kosten:
€6,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
www.eynderhoof.nl

Locatie

Eynderhoof
Milderspad 1
Nederweert-Eind,6034 PLNederland
+ Google Maps
Telefoon:
0495 626507
Website:
www.eynderhoof.nl

Organisator

Eynderhoof
Telefoon:
0495-626507
E-mail:
eynderhoof@planet.nl
Website:
www.eynderhoof.nl