Je kunt zelf een evenement toevoegen aan de agenda van Nederweert24 via deze link.

LET OP | Een nieuw aangemaakt evenement zul je niet direct zien in de agenda,
dit moet eerst goedgekeurd worden door de redactie.

~

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Film: Wei (2019) – over mantelzorg en dementie

23/03 - 19:30 tot 21:30

€6,

LET OP: Deze activiteit is afgelast in verband met het coronavirus.

Kom kijken naar de hartverscheurende voorstelling ‘Wei’ van Ruud Lenssen. Een film over mantelzorg en dementie. De voorstellingen vinden plaats op 23 maart 2020, van 19:30 tot 21:30 uur in De Bombardon in Heythuysen en 26 maart 2020, van 19:30 tot 21:30 uur in Ellenhof in Ell. Kosten: € 6,- Aanmelden: www.bibliocenter.nl/film-wei

Wei is een documentaire van Ruud Lenssen waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen. Juist nu bij hem dementie is geconstateerd. De natuur en zijn dieren geven Jac troost en houvast in een steeds verwarrender bestaan.

Moeder Ria ziet Jac’s achteruitgang met lede ogen aan. De zorgen voor haar man worden groter en ze moet steeds meer van haar eigen leven opgeven. Haar gevoelens van liefde en zorgzaamheid slaan regelmatig om in frustratie en eenzaamheid. Desondanks wil ze Jac thuis verzorgen, zo lang het kan. Maar terwijl Jac probeert vast te houden aan zijn paradijs komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij.

Wei is niet alleen een film over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven. Na de film is er een mogelijkheid om met Ruud zelf in gesprek te gaan.

Gegevens

Datum:
23/03
Tijd:
19:30 tot 21:30
Kosten:
€6,
Evenement Tags:
Website:
https://www.bibliocenter.nl/film-wei

Locatie

De Bombardon
Sint Antoniusstraat 2
Heythuysen, 6093GA Nederland
+ Google Maps

Organisator

Bibliocenter
Telefoon:
0882432014
E-mail:
r.geboers@bibliocenter.nl
Website:
www.bibliocenter.nl