Je kunt zelf een evenement toevoegen aan de agenda van Nederweert24 via onderstaand knop.

LET OP | Een nieuw aangemaakt evenement zul je niet direct zien in de agenda,
dit moet eerste goedgekeurd worden door de redactie.

~

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Fête de la Nature bij De Pelen

25/05/2014 - 08:00 tot 17:00

Gratis

Fête de la Nature is een nieuw landelijk festival in de natuur. Onder de vlag van Fête de la Nature vinden er meer dan 200 verrassende evenementen plaats waar iedereen de natuur kan vieren. Ook bij Buitencentrum De Pelen belooft het een feestelijke dag te worden. Er is een ontdekroute, muziek en Stichting Nederlandse Landgeit toont bijzondere rassen.  Op de ontdekroute ontmoet je Peelgidsen die vol enthousiasme vertellen over de planten en dieren in het gebied. Maar je kunt ook zelf aan de slag met waterdieren scheppen bijvoorbeeld of vogels spotten. Of neem een kijkje bij de stand van Stichting Nederlandse Landgeit die bijzondere rassen geiten, lammeren en bokken laten zien. De bokken zijn echt heel bijzonder en er is zelfs een tamme bok waarmee je rond kunt wandelen.

Geen feest zonder muziek en daarom zijn er om 13.30 en 15.00 uur optredens van Speulendjer-wieës in het overdekte Amfitheater. Deze blazersgroep uit Nederweert maakt vooral ‘Stimmungsmuziek’ en doet dat al meer dan 20 jaar. Het is een graag gezien orkest in onder andere zorgcentra en op evenementen. Spelen kost hun dan ook absoluut geen moeite, ze doen het Speulendjer-wieës.

Deelname aan het feest van de natuur is gratis, maar er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd voor een bijzonder project. Vrijwilligers van De Pelen gaan binnenkort namelijk van start met de realisatie van een zintuigentuin bij de Peelboerderij. De tuin wordt zo ingericht dat mensen met een visuele beperking door te proeven, te luisteren en te voelen toch van de natuur kunnen genieten. Tijdens het Fête de la Nature geeft een vrijwilliger uitleg over dit project.

Gegevens

Datum:
25/05/2014
Tijd:
08:00 tot 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

BuitenCentrum De Pelen
Moostdijk 15
Ospel, Limburg 6035 RB Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
0495-641497