Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Festival Broedplaats

28/06/2014 - 13:15 tot 23:00

€5,00

Dit gloednieuwe muziekfestival in Weert richt zich op de Nederlandse pop acts van vandaag en morgen. Het festival biedt met twee podia plek aan nieuwe en reeds gevestigde Nederlandse acts. Een van de absolute smaakmakers tijdens deze eerste editie zal Dotan zijn. Deze singer songwriter werd in 2011 bekend met de hit ‘This Town’ en bracht onlangs zijn nieuwe album uit, waarvoor hij samenwerkte met de producer van Ben Howard. De single ‘Home’ die onlangs werd uitgebracht was al megahit op radio 3FM en werd lovend ontvangen door de pers.

Een andere bekende naam is MakeBelieve. Met hun energieke mix van pop en rock hebben deze jonge de afgelopen jaren hun sporen in de Nederlandse muziek scene verdiend. Zo scoorden ze hits de singles ‘Summerbeat’ en ‘Another Night at the Disco’, stonden ze op festivals als Lowlands en Sziget en waren ze supportact voor Paramore, 30 Seconds to Mars en Avril Lavigne.
De afsluiter van de eerste editie van Festival Broedplaats is Splendid. Hun zomerse, eclectische geluid zorgde al voor uitverkochte clubtournees in 2011 en 2012 en bracht de band naar festivals als Lowlands, Sziget en Paaspop. Festival Muziek die klinkt als zonneschijn uit je speakers: popmuziek met een knipoog naar reggae en hiphop.

De programmering op de main stage wordt compleet gemaakt door Milkbar, Madi en Life’s Electric.

Naast een main stage is er ook een talentstage waar jonge, opkomende Limburgse muzikanten de kans krijgen om zichzelf te laten zien en horen aan het publiek, en ook is er een band wedstrijd waarbij bands kans maken op een plek als openingsact op het main stage.

Op sportpark Boshoven zullen vanaf 13.15 uur weer als van ouds muziekklanken klinken, al zal de muziek dit keer wat meer aansluiten bij een jongere doelgroep.  Tickets kosten 5 euro in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar via www.festival-broedplaats.nl. Fysieke exemplaren zijn te koop bij Kollee Muziek, Patatterie Ut Kieëtelke en Cafetaria Jaco (allen in Weert). Meer informatie vind je op de website www.festival-broedplaats.nl.

Gegevens

Datum:
28/06/2014
Tijd:
13:15 tot 23:00
Kosten:
€5,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Sportpark Boshoven
Vrakkerveld 2
Weert, Limburg 6002 AZ Nederland
+ Google Maps