Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Eynder Pieck Festeyn

Eynder Pieck Festeyn

15/12/2019 - 15:00 tot 22:00

Tijdens het weekend van 14 en 15 december opent Openluchtmuseum Eynderhoof haar poorten van 15.00 tot 20.00 uur voor een uniek kerstevenement: het Eynder Pieck Festeyn. Dit wordt voor de eerste keer georganiseerd en staat in het teken van Anton Pieck met zijn Oudhollandse taferelen in een gezellige kerstsfeer.

Voor iedereen‹
Het Eynder Pieck Festeyn is een sfeervol evenement met vele activiteiten. Meer dan twintig oude ambachten worden gedemonstreerd. Kinderen kunnen meedoen aan kinderspelen of aan een workshop in het Eynderschooltje. De unieke paardjescarrousel staat gratis voor de jongsten klaar om rondjes te maken en iedereen kan genieten van de licht- en vuurjongleur, een vlooiencircus of poppenkast, straattheater, figuranten en de expositie over Anton Pieck. Op de achtergrond klinkt kerstmuziek van koren en muzikanten. Dit alles in het museum waarvan de authentieke gebouwen, bomen en objecten kunstig en sfeervol zijn aangelicht. In het Anton Pieck straatbeeld zijn ook ambachtelijke cadeautjes te koop bij diverse kerstkramen. Daarnaast zijn er ouderwetste winterse hapjes en dranken zoals pannenkoeken, wafels, oliebollen, balkenbrij, chocomel, glĂŒhwein en iets lekkers van de grill. De horecagelegenheden zijn open tot 22.00 uur. Kijk voor meer informatie over dit nostalgische en sfeervolle kerstevenement op: www.eynderhoof.nl/eynderpieckfesteyn

Unieke organisatie‹
Dorpsraad Eind benaderde in mei 2018 Eynderhoof en de verenigingen van Nederweert-Eind om samen een nieuw winterevenement in Eynderhoof te organiseren. Festeynder en het Eynder Winter Festeyn worden namelijk niet meer georganiseerd. Dorpsraad Eind wil samen met Eynderhoof en de deelnemende verenigingen de leefbaarheid en saamhorigheid van Nederweert-Eind bevorderen, de deelnemende verenigingen financieel versterken en de relatie tussen Eynderhoof en haar omgeving hechter maken.

Over Anton Pieck
Anton Pieck (1895 – 1987) was een Nederlandse kunstschilder, tekenaar, etser en graficus. Hij is vooral bekend geworden om zijn romantische tekeningen met levendige taferelen uit een nostalgisch verleden. Daarnaast verwierf hij grote bekendheid met het ontwerpen van het Sprookjesbos van de Efteling.

Gegevens

Datum:
15/12/2019
Tijd:
15:00 tot 22:00
Serie:

Organisator

Eynderhoof
Telefoon:
0495-626507
E-mail:
museum@eynderhoof.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Limburg Nederland + Google Maps
Zet Notificaties aan OK Nee dankje