Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Elite Off-Road Challenge

30/08/2015

Buitengebied Weert

Zondag 30 augustus wordt in Weert de derde editie van de spectaculaire Elite Off-Road Challenge gehouden. Dit jaar heeft de organisatie in samenspraak met de gemeente Weert een parcours uitgezet in het buitengebied van Weert. Het parcours herbergt 5 belevingszones: Urban, Beach, Forest, Hills en River. Elk gebied heeft zo haar eigen karakteristieken en hindernissen in allerlei zwaartecategorieën. Onderdelen zijn de Zandwinning (Lozerweg), de Laurabossen en de Hazenheuvel (= oude stortplaats) van Attero, die alleen al qua terrein garant staan voor pittige omstandigheden. Maar dat is ook waar deelnemers voor komen; ze willen rennen door een zwaar terrein met extra obstakels. Denk hierbij aan een flinke waterplas geflankeerd door zandheuvels met tal van mogelijkheden, modderpartijen, klimrekken, monkey bars, jump-overs, tigerslides, autobanden, zandzakken, etc.

Deelnemers kunnen kiezen uit 4 afstanden:
– 4 km met ca. 14 hindernissen
– 8 km met ca. 20 hindernissen
– 16 km met ca. 36 hindernissen
– 21 km met ca. 43 hindernissen

De best getrainde deelnemers doen mee voor de titel Elite Off-Road Champion, nu voor het eerst voor de snelste man én de snelste vrouw. Deze elite groep bestaat uit maximaal 50 personen en de finishpositie telt mee voor de Obstakels.Competitie. Ook nieuw dit jaar is dat elke deelnemer de gekozen afstand of kleinere rondes zo vaak kan lopen als hij of zij zelf wil. Met andere woorden: Challenge your limits!

Iedereen kan deelnemen aan de challenge. De 4 en 8 km is bijvoorbeeld heel geschikt als teambuildingsactiviteit voor (sport)verenigingen en voor recreanten die eens willen kennismaken met de sport. Een basisconditie is hiervoor voldoende. Voor de 16 en 21 km moet je heel wat meer in je mars hebben, want zelfs de meest fitte lopers komen zichzelf tegen. Overigens is het een heel sociale sport. Er wordt altijd wel een helpende hand uitgestoken om samen de hindernissen te overwinnen. Alleen de elite groep moet het geheel op eigen kracht doen.

Deelnemen voor het goede doel
De Elite Off-Road Challenge is er niet alleen voor de sport, maar ook voor het goede doel. Lions Club Weert is vertegenwoordigd in het bestuur van de stichting en Lions Club Weert Graafschap Horne en Junior Kamer Weert (JCI Weert) verlenen ondersteuning in organisatie en het werven van sponsoren. Uit de opbrengst van 2014 is 3.500 euro besteed aan o.a. de jaarlijkse Ouderendag en Scouting Hubovra Weert voor aanschaf van materialen voor de jeugd en werving van nieuwe leden. In 2015 wordt gerekend op een verdubbeling van het aantal deelnemers (2014: 550) en meer inkomsten uit sponsoring, zodat er meer gedoneerd kan worden aan goede doelen.

Inschrijven kan via www.inschrijven.nl en de kosten bedragen 32,50 euro voor de 4 en 8 km en 39,50 euro voor de 16 en 21 km. Deze early bird tarieven gelden tot 1 juli, daarna wordt de prijs met 5 euro verhoogd. Inschrijven kan t/m 16 augustus.

Meer informatie vind je op www.eorc.nl en www.facebook.com/eliteoffroadchallenge

Gegevens

Datum:
30/08/2015
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Organisator

Elite Off-Road Challenge
Telefoon:
+31 6 206 262 19
Website:
http://www.eorc.nl