Je kunt zelf een evenement toevoegen aan de agenda van Nederweert24 via deze link.

LET OP | Een nieuw aangemaakt evenement zul je niet direct zien in de agenda,
dit moet eerst goedgekeurd worden door de redactie.

~

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Een dag van de smaak van echte Limburgse producten Eynderhoof

07/10/2012 - 13:00 tot 17:00

Met speciale oude recepten word eten bereid en geconserveerd voor de winter door te komen. Er word stroop gestookt van diverse fruit en bieten. Maar u kunt ook  deze lekkernij proeven op diversen soorten zelf gebakken brood uit het bakhuis met boerenham of zelfgemaakte zult.

Verder word er karnemelk gekarnd en boter gestoten op de manier van vroeger, er word alles verteld over de weck en bewaren van eten.

Er zijn workshops in siroop en jam maken en mosterd bereiden,veel van deze lekkernijen zijn zeker ook te koop, men kan ook zien hoe kool gesneden wordt op de snijplank en in gepot in een roompot.

In het bakhuis word deze dag de speciale Eynderhoof fruit vlaai gebakken met reepjes en de streekeigen knapkoek een lekkernij bij de koffie.

Aan de kinderen word ook gedacht zij kunnen snoepen van zoethout, ouderwets snoepgoed, en spelen op de houten speeltoestellen en ouderwets speelgoed.

In de herberg worden  Limburgse bieren geschonken en de lekkere Gouverneur

De ruwbouw van de stroopmakerij is geheel klaar, ook de 15 meter hoge schoorsteen , nu word de laatste hand gelegd aan de inrichting en de stookkanalen, er word deze dag wat verteld door een van de stroopstokers hoe alles in 2013 in werking gaat.

Op deze dag komt een Old mobiel club met een 15 oude auto,s van voor de oorlog het museum bezoeken.

Verder is het hele museum in bedrijf, voor meer info www.eynderhoof.nl

 

Gegevens

Datum:
07/10/2012
Tijd:
13:00 tot 17:00
Evenement Categorie: