Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dubbelconcert Clarinet Choir Weert met The Strings uit Stein

10/03/2018 - 20:00 tot 22:00

€5

Op zaterdag 10 maart geven Clarinet Choir Weert (CCW) en Mandoline Ensemble The Strings uit Stein om 20.00 uur een gezamenlijk concert in de concertzaal van Rick Weert (Beekstraat 27). Een bijzondere combinatie van snaar- en houtblaasinstrumenten! De entree bedraagt € 5,00, inclusief een kop koffie/thee en een plak cake. Kaartjes zijn voorafgaand aan het concert (inloop is vanaf 19.30 uur) verkrijgbaar bij de balie van Rick Weert.

Clarinet Choir Weert (1986), het klarinetensemble van Rick Weert, staat onder leiding van oprichter John van Peij en bestaat uit een twintigtal klarinettisten en twee slagwerkers. Het instrumentarium bestrijkt het hele scala van de kleine es- tot de grote contrabasklarinet, alsmede diverse percussie-instrumenten. Het CCW speelt klassieke, jazzy, funky en poparrangementen -die specifiek voor klarinet geschreven zijn- en verzorgt meerdere keren per jaar optredens in binnen- en soms ook buitenland. Er zijn ook geregeld concerten samen met andere ensembles of zangkoren. Nieuwe leden zijn altijd welkom, dus ben je geïnteresseerd om mee te spelen? Loop dan eens binnen bij de repetities in de muziekschool van Rick, Beekstraat 27 in Weert: iedere zaterdag van 10.00 tot 11.30 uur, behalve tijdens schoolvakanties.
Mandoline Ensemble The Strings (1976) staat sinds de oprichting onder leiding van Annemie Hermans, die zelf ook meespeelt. Verder bestaat dit ensemble uit professionele musici en daarnaast op hoog niveau spelende amateurgitaristen en -mandolinespelers. The Strings vertolken romantische, barok- en klassieke muziek, alsmede folkloremuziek uit diverse landen en hedendaagse muziek. Vele werken zijn door Annemie Hermans gearrangeerd voor mandolineorkest, waardoor er ook een uniek “Strings-repertoire” is ontstaan, met solistische bijdrages van Leoniek Hermans (mandoline, klarinet en solozang). Het Mandoline Ensemble geeft geregeld concerten, ook in combinatie met andere orkesten en/of solisten en neemt regelmatig deel aan concoursen in binnen- en buitenland.

Voor meer informatie: www.clarinetchoirweert.nl en www.thestrings-stein.nl

Gegevens

Datum:
10/03/2018
Tijd:
20:00 tot 22:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,
Site:
www.clarinetchoirweert.nl

Organisator

Clarinet Choir Weert
E-mail:
info@clarinetchoirweert.nl
Site:
http://www.clarinetchoirweert.nl/