Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

drs. Frank Raat over MRI-methode diagnose Prostaatkanker

26/01/2017 - 19:00 tot 22:00

Op donderdag 26 januari houdt radioloog drs. Frank Raat in het Toon Hermans Huis in Weert een lezing onder de titel “Nauwkeurige en betrouwbare diagnose prostaatkanker”. Aanvang 19.00 uur, toegang gratis. Wel vooraf aanmelden.

Naast het bekende diagnosemiddel biopsie is er een nauwkeurige en betrouwbare diagnosemethode ontwikkeld die gebruik maakt van MRI. Begin 2016 is het Laurentius ziekenhuis in Roermond gestart met een intensieve samenwerking met het MRI Prostaat Expertise Centrum van de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Wat als mijn PSA stijgt en de dokter denkt aan prostaatkanker? Eerst een transrectale echogeleide biopsie (TRUS) of kom ik in aanmerking voor een MRI van de prostaat? Met een MRI van de prostaat is het mogelijk nauwkeurig vast te stellen of er kanker is. En zo ja, of het kanker is die actief gevolgd kan worden of agressiever moet worden behandeld.

In zijn voordracht gaat radioloog Drs. Frank Raat in op het toenemend belang van MRI van de prostaat bij de diagnose van prostaatkanker en wat het belang is van een Regionaal Prostaat MRI Center of Excellence.

In het Laurentius Ziekenhuis in Roermond is men begin 2016 gestart met een intensieve samenwerking met het MRI Prostaat Expertise Centrum van de Radboud Universiteit Nijmegen. Onder leiding van Professor Dr. Barentsz is daar een sterk verbeterde MRI-techniek ontwikkeld voor prostaatkanker, die momenteel zowel regionaal als wereldwijd wordt uitgerold.

In oktober 2016 werd de certificeringsperiode succesvol afgesloten en heeft de afdeling radiologie van het Laurentius Ziekenhuis officieel het certificaat Regionaal Prostaat MRI Center of Excellence ontvangen. De voordracht van drs. Frank Raat is interessant voor zowel patiënten als voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de diagnose van prostaatkanker. Na de lezing is er de mogelijkheid om na te praten met elkaar en de aanwezige vrijwilligers/ervaringsdeskundigen van het Toon Hermans Huis.

Aanmelden

In verband met de beschikbare ruimte is aanmelden noodzakelijk.  Dit kan via administratie@toonhermanshuisweert.nl of telefonisch 0495-541444.

Gegevens

Datum:
26/01/2017
Tijd:
19:00 tot 22:00

Organisator

Toon Hermans Huis Weert
Telefoon:
0495 541 444
E-mail:
info@toonhermanshuisweert.nl
Website:
http://www.toonhermanshuisweert.nl

Locatie

Toon Hermans Huis Weert
Graaf Jacobstraat 1
Weert, Limburg 6001 XA Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
0495 541 444