Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Draaiorgel festival op Eynderhoof

20/05/2018 - 13:00 tot 17:00

€6,00

Ze hebben een specifieke aantrekkingskracht voor het publiek en maken van eenvoudige liedjes een ware beleving. Het draaiorgel is er in vele maten en soorten, maar de muziek uit de instrumenten zijn wel direct van een orkest te onderscheiden.
Nederland is niet per definitie het land van de draaiorgels, maar we hebben als land er wel een straatbeeld mee gecreëerd waarmee we ons onderscheiden van andere landen in Europa. Een gezellige, vaak wat houterige vertaling van herkenbare deuntjes en meezingers waar mensen niet alleen naar willen luisteren maar ook uren naar kunnen kijken.

Eerste Pinksterdag is het Limburgs openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert Eind gastheer van diverse draaiorgelkunstenaars die het publiek op eigen wijze weten te amuseren. Gezellig, net zoals Eynderhoof dat ook graag wil uitstralen. Ze zullen er allemaal zijn, van speeldoos tot kistdraaier. Deze zelfbouwers tonen hun kunnen van precisiewerk, geduld en vakmanschap. De muziek is van de draaiorgelclub van Ber Piepers. Deze draaiorgelclub, een groepje mannen en vrouwen die liefhebber zijn van muziek en muziekinstrumenten maken, geeft op deze Pinksterdag demonstraties van hun kunnen.

Natuurlijk is ook op deze zondagmiddag het museum “in bedrijf” en dat betekent weer van alles te zien, te beleven en te bewonderen in het leukste en vooral gezelligste openluchtmuseum van de regio. Zelf interesse om vrijwilliger te worden en deel uit te maken van een van de vele ambachtsgroepen die het museum rijk is? Laat je vooral goed informeren over de mogelijkheden en neem de tijd om nader kennis te maken van de mogelijkheden die het museum je kan bieden.
Het museum is op 20 mei open van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over deze activiteit of de vele andere activiteiten van het seizoen kun je vinden op de website www.eynderhoof.nl

Tweede Pinsterdag beleef je op Eynderhoof
Maandag 21 mei ambachten in bedrijf

Als je wil weten hoe dikke eikenstammen in planken worden gezaagd, of hoe het de smid lukt om gloeiend heet ijzer uit het vuur te halen zonder de blaren op de vingers te krijgen, dan ben je ook op maandag 21 mei in Nederweert Eind aan het juiste adres. Diverse demonstraties van de smid, de houtbewerkers, de vlechters en houtzagers. Maar er wordt ook gevlochten, potten gebakken en gevlochten. Kortom, een gezellige middag uit voor het hele gezin.
En terwijl de kinderen vrolijk spelen op de speelweide of genieten van het kabouterpad kunnen de ouders en grootouders met een gerust hart genieten van heerlijke vlaai met koffie op een van de terrassen. De bakkers bakken in het bakhuis op ambachtelijke wijze brood en knapkoek en misschien verleidt de heerlijk geur om iets van de producten mee naar huis te nemen. Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf en dat betekent dat er overal bedrijvigheid is op Eynderhoof.
Zin in iets hartigs? Er wordt overheerlijke groente- en tomatensoep geserveerd waarvan de opbrengst naar een goed doel zal gaan. Ook dat is Eynderhoof. De livemuziek is deze dag van de accordeonist Jo Rutjens. Het museum is op 21 mei open van 13.00 tot 17.00 uur.

Woensdag 23 mei Kindermiddag met o.a. textiel en timmeren

De mensen van de linnenkamer gaan de kinderen leren werken met naald en draad. Moeilijk is het niet: de kinderen gaan aan de slag met macramé, breien voor grotere kinderen, vinger- en vork breien en vinger haken. Het resultaat mag natuurlijk mee naar huis!
Een kind dat graag timmert komt deze middag ook ruimschoots aan zijn of haar trekken. Met hout, een hamer en wat spijkers tover je zo een pracht-creatie. Ook dit mag mee naar huis.
Bekijk het kinderdag programma op: www.eynderhoof.nl

Gegevens

Datum:
20/05/2018
Tijd:
13:00 tot 17:00
Kosten:
€6,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
www.eynderhoof.nl

Locatie

Eynderhoof
Milderspad 1
Nederweert-Eind, 6034 PL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0495 626507
Site:
www.eynderhoof.nl