Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Draaidagen op Anna Molen Keent

Draaidagen op Anna Molen Keent

02/11/2019 - 11:00 tot 16:00

Gratis

Met twee speciale draaidagen sluit Stichting Sint Annamolen (1911), molen van Keent, de drukke vakantiemaanden op de Anna Molen Keent aan de Keenterstraat af. Twee dagen lang staat in de monumentale molen alles in het teken van het draaien.
Draaien met de molen, draaien en malen met de grote molenstenen, zelf draaien en malen met de kweern en draaien door pottenbakster en keramiste Dinie Dael uit Neer die twee dagen lang in de Anna Molen Keent haar creatieve vaardigheden met het klei op de draaitafel demonstreert en haar keramische objecten presenteert.
Zaterdag 2 november en zondag 3 november wordt er volop in en met de molen aan de Keenterstraat gedraaid. En bij voldoende wind ook volop gemalen. En iedereen mag daarbij toekijken en soms ook, wanneer je wil, meehelpen. Beide dagen is de molen vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur geopend.
Wie ook zelf eens wil draaien kan dat met de kweern doen. Een kweern is een eeuwenoud model stenen handmolen waarmee vroeger het meel voor het huishouden gemalen werd. Je mag zelf aan de slag en het gemalen meel krijg je in een jute zakje mee naar huis. De kweern staat beneden in de molen. Twee zolders hoger draaien en malen de zware molenstenen ook bij voldoende wind. De vrijwillige molenaars laten belangstellenden zien hoe ze het oude ambacht van molenaar nog altijd in ere houden.
En onder in de molen draait Dinie Dael op haar draaitafel en vormt ze uit hompen klei de mooiste objecten zoals schalen, vazen, bekers en andere voorwerpen. Een expositie van haar werken is in de molen ingericht en er zijn ook mooi door Dinie Dael gedraaide objecten te koop. Bovendien geeft ze met veel plezier uitleg bij het draaien van de kleihompen.

Gegevens

Datum:
02/11/2019
Tijd:
11:00 tot 16:00
Serie:
Kosten:
Gratis
Site:
www.annamolen.nl

Organisator

Stichting Sint Annamolen
Telefoon:
0611134446
E-mail:
annamolenkeent@ziggo.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Sint Annamolen Keent
Keenterstraat 1
Weert, 6006PW Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0611134446
Bekijk de site van Locatie
Zet Notificaties aan OK Nee dankje