Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Districtfinale Zuid Straatvoetbal KNVB

21/06/2014 - 10:00 tot 16:45

De beste straatvoetbalteams E- en D pupillen uit Limburg, Noord Brabant en Zeeland strijden zaterdag 21 juni in Weert om een felbegeerde plek in de landelijke finale. Tussen 10.00 en 16.45 uur spelen de deelnemende teams op de Nieuwe Markt non-stop wedstrijden van 10 minuten. Er wordt vier tegen vier gespeeld zonder keepers. Wethouder Harrie Litjens verricht om 10.00 uur de aftrap namens Weert, de sportgemeente van het jaar 2012.

Programma
Aan het straatvoetbaltoernooi van de KNVB doen jongens- en meisjes mee. De prijsuitreiking van district Zuid II is zaterdag 21 juni om circa 13.20 uur en de prijsuitreiking van district Zuid II om circa 16.45 uur. Bij de opening en de prijsuitreikingen zijn er optredens van Dr. WOOOW!. Dit zijn panna- en freestyle voetbalartiesten die het publiek vermaken met indrukwekkende shows en side events zoals de pannakooi en Quickfeet. Ook de deelnemers en andere voetballiefhebbers kunnen hun ‘kunsten’ in de aanwezige pannakooi en het speciaal aangelegde parcours laten zien aan het publiek. De landelijke finale van het KNVB Straatvoetbaltoernooi is op 5 juli op het Plein in Den Haag.

Marktkramen verschoven
Om plaats te maken voor het straatvoetbaltoernooi zijn op zaterdag 21 juni de marktkramen op de Nieuwe Markt verplaatst, behalve de bloemist bij V&D. De andere kramen zijn verschoven naar de Langstraat, Oude Markt, Korenmarkt en Muntpromenade.

KNVB straatvoetbaltoernooi
De ministeries van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) gaan met sport de strijd aan tegen overgewicht en bewegingsachterstand onder de schoolgaande jeugd. VWS en OCW stellen zich in deze kabinetsperiode ten doel om het percentage van de jeugd dat voldoende beweegt te verhogen van 40% naar 50%. Daarvoor is het onder andere nodig om naschools en buitenschools sport- en beweegaanbod te creëren voor leerlingen in het basisonderwijs. Samenwerking tussen onderwijs, opvang, het buurtwerk, verenigingen, sportbonden en gemeenten is hiervoor noodzakelijk.

Het KNVB straatvoetbaltoernooi past uitstekend binnen dit beleidskader van het kabinet en sluit naadloos aan op de doelstellingen van de lokale overheden en de sportserviceorganisaties gericht op het stimuleren van sporten en bewegen onder de schoolgaande jeugd. De KNVB organiseert namelijk al vele jaren straatvoetbaltoernooien. In het verleden voornamelijk bij en door voetbalverenigingen, maar sinds 2012 alleen in de wijken van gemeenten. Hiervoor is de KNVB een samenwerking aangegaan met een groot aantal gemeenten.

Gegevens

Datum:
21/06/2014
Tijd:
10:00 tot 16:45
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Nieuwe Markt Weert
Nieuwemarkt 1
Weert,Limburg6001 ELNederland
+ Google Maps