Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dag van de schilders ( St–Lucas dag)

14/10/2018 - 13:00 tot 17:00

€6,00

We vragen ons wel eens af onder welke omstandigheden en met welke middelen de beroemden der aarde in het verleden hun schilderskunsten hebben verricht. Er waren geen winkels met hobbyproducten en de verschillende ingrediënten voor de verf en het doek werden door experimenteren ontdekt of opnieuw uitgevonden. Hoe bijzonder ook de creativiteit waarmee de minderbedeelden der aarde de gasten in hun huis op een verkeerd been wisten te zetten door houtnerf en steenstructuur te faken met door de schilder gemaakte kunstobjecten.

Het Limburgs openluchtmuseum heeft haar eigen kunstenaars die heel bescheiden hun werk doen in de schuur Broabe. Een echt schilders gilde dat zich niet alleen op de producten richt maar vooral steeds op zoek is naar creatieve oplossingen en het verbeteren van de producten in en om de woning. Deze zondag demonstreert het schilders gilde oude schildertechnieken, zoals marmerimitatie en andere kunstzinnige opdrachten.

De vraag hoe men gebrandschilderd glas maakt en dit door de glazenier verwerkt wordt tot onbetaalbaar glas in lood dat een prachtige aankleding van huis of kerk is, zal op deze zondagmiddag beantwoord worden. Ook worden de geheimen onthuld hoe vroeger verf werd gemaakt en hoe met potmolens en lijnoliemolentjes en door het mengen en wrijven van aardverfstoffen verf tot stand komt.

En daarmee is de cirkel rond, want op deze originele wijze maakte ook Rembrandt zijn verf voor de nachtwacht en genieten we nog steeds van de doeken van alle andere Hollandse meesters. Kortom, laat u verrassen door de mannen van Eynderhoof in de witte jassen. Ze zullen u zeker gaan verrassen.

U kunt natuurlijk in de herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door de bakkers in het bakhuis van dit mooie en gezellige openluchtmuseum.

De muziek wordt op deze dag verzorgd door Kees Strijbos
Het museum is op 14 oktober open van 13.00 tot 17.00. (Ook welkom met de Museumkaart).

Gegevens

Datum:
14/10/2018
Tijd:
13:00 tot 17:00
Kosten:
€6,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
www.eynderhoof/nl

Organisator

Eynderhoof
Telefoon:
0495 626507
E-mail:
museum@eynderhoof.nl
Site:
www.eynderhoof.nl

Locatie

Eynderhoof
Milderspad 1
Nederweert-Eind, 6034 PL
+ Google Maps
Telefoon:
0495 626507
Site:
www.eynderhoof.nl