Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BOS-dag in Kempen~Broek

14/09/2014 - 13:00 tot 17:00

Gratis

Op zondag 14 september slaan de natuurorganisaties in het Kempen~Broek de handen ineen en houden ze een activiteitenmarkt onder de naam BOS-dag (Beleef, Ontdek en Speel). Tijdens deze eerste BOS-dag kunnen gezinnen actief meedoen.

Er staan verschillende kraampjes opgesteld door de deelnemende natuurpartners zoals blotevoetenpad (Natuurmonumenten), bomen onderzoeken (Limburgs Landschap vzw), borstels (Werkgroep ISIS vzw), braakballen pluizen en zonnewaarnemingen (Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde), kleine beestjes en dood doet leven (ARK Natuurontwikkeling), sporen zoeken (Regionaal Landschap Kempen en Maasland), voerderplankjes/nestkastjes bouwen (Natuurpunt) en waterdiertjes scheppen (Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man).

De activiteitenmiddag is gratis toegankelijk en speelt zich af tussen 13.00 en 17.00 uur. Voor een enkele activiteiten wordt een vergoeding van de materiaalkosten gevraagd. Parkeren is gratis. Bezoekers kunnen ook genieten van een wandeling door het omliggende natuurgebied met reeën, libellen, spechten, bevers en vlinders. Het grenspark met het infocentrum ligt aan de Smeetshofweg tussen Weert en Bocholt op de Belgisch-Nederlandse grens.

Gegevens

Datum:
14/09/2014
Tijd:
13:00 tot 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

ARK Natuurontwikkeling
Telefoon:
0314 - 382 190
Website:
http://www.ark.eu/ark/