Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekpresentatie door Peter Ramaekers

26/01/2014 - 14:30 tot 15:30

In het kader van de Maand van de Spiritualiteit presenteert scheikundige en filosoof Peter Ramaekers zijn boek Zien met de ogen van God op zondag 26 januari bij Bibliocenter in Weert. In zijn boek gaat hij uit van de vraag wat het betekent om jezelf te zijn. Zelfinzicht en een zuivere waarneming van de realiteit zijn de sleutels naar duurzaam geluk. De presentatie begint om 14.30 uur en duurt een uur. De toegang is gratis.

Aansluitend geeft de auteur oefeningen om tot zelfinzicht te komen en wordt u zich bewust van uw eigen conditionering. Tijdens deze middag is het boek te koop voor de speciale prijs van 20 euro. Het adres van de bibliotheek: Wilhelminasingel 250 in Weert. De bibliotheek is op deze koopzondag geopend van 13 tot 17 uur.

In zijn boek stelt Ramaekers vragen als “Wie ben ik? In hoeverre is wat ik waarneem ook echt dat wat er is? Hoe voorgeprogrammeerd en slaafs sta ik in de wereld en zijn mijn gevoelens en reacties authentiek? Hoe krijg en houd ik grip op mijn leven en hoe kan ik ontwaken uit mijn droom?” Mensen zijn voorgeprogrammeerd en gehecht. Voorbeelden daarvan zijn je baan, de daarbij horende status en macht, bezittingen, het kratje bier of de fles wijn die je iedere avond drinkt. Welke automatismen heb je en wat zijn de gevolgen? Wat betekent conditionering voor jou als vader, moeder, partner, medewerker, leidinggevende, bestuurder of wetenschapper?

Bewust en zuiver waarnemen is onze natuurlijke toestand. Die is verloren gegaan na onze kindertijd. Het is niet ingewikkeld om ‘uit de programmering’ te stappen. Je kunt het zelf ontdekken en doen met oefeningen uit het boek. Zelfinzicht, de werkelijkheid zien en interpreteren zoals zij is dat is de ware spiritualiteit. Volgens het boek Zien met de ogen van God van Peter Ramakers is dit de sleutel tot duurzaam geluk.

Aan het boek hebben tevens bijgedragen: Karin van den Wittenboer, Dogan Yavuz en Heleen Ramaekers. United PC uitgeverij, ISBN 978371030286-2. Prijs: € 23,65

Gegevens

Datum:
26/01/2014
Tijd:
14:30 tot 15:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

Bibliocenter
Telefoon:
0882432014
E-mail:
info@bibliocenter.nl
Site:
www.bibliocenter.nl

Locatie

Bibliotheek Weert
Wilhelminasingel 250
Weert, Limburg 6001 GV Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
0882432000