Je kunt zelf een evenement toevoegen aan de agenda van Nederweert24 via deze link.

LET OP | Een nieuw aangemaakt evenement zul je niet direct zien in de agenda,
dit moet eerste goedgekeurd worden door de redactie.

 

~

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bijzondere avondwandeling vanaf Buitencentrum De Pelen

27/10/2012 - 19:00 tot 22:00

Op zaterdag 27 oktober wordt in het hele land de Nacht van de Nacht gevierd met verschillende avondactiviteiten. Staatsbosbeheer doet mee en viert de Nacht van de Nacht in De Groote Peel met een sfeervolle avondwandeling. Aansluitend wordt er een spannend Peelverhaal verteld en staat er voor de deelnemers een warm drankje klaar. De wandeling in de Peel start om 19.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname is gratis, maar opgave gewenst op nummer: 0495 – 641 497 of per mail: m.vaes@staatsbosbeheer.nl.

 

De Groote Peel is een natuurgebied met nauwelijks verkeerswegen of bebouwing en weinig kunstmatige verlichting. Het is daardoor een  ideaal gebied om het donker te beleven. Hoe donker het is ontdek je tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 27 oktober. Je loopt zonder zaklamp en bent dus afhankelijk van het licht van de – bijna volle – maan, de sterren én van de Peelgids die deze wandeling begeleidt. Aanvankelijk is het spannend om in het donker te lopen, maar al snel merk je dat  de zintuigen zich aanpassen . Als je minder kunt zien ga je beter luisteren en meer vertrouwen op de tast. En, wat je niet kunt zien, kun je erbij fantaseren. Want, lijkt die boom niet op een reus? Of op een Romeinse ridder? Volop ruimte voor beleving dus tijdens deze, toch wel een beetje spannende wandeling in het Peelmoeras. Maar wees niet bang, de Peelgidsen zorgen voor een veilige route en geven aandacht aan die bijzondere momenten en vooral … aan de stilte.

 

Aansluitend op de wandeling worden de deelnemers getrakteerd op een bloedstollend Peelverhaal en een warm drankje. De Nacht van de Nacht is geschikt voor alle leeftijden en dus een avondje genieten voor het hele gezin. Voor meer informatie over de Nacht van de Nacht: www.laathetdonkerdonker.nl

Gegevens

Datum:
27/10/2012
Tijd:
19:00 tot 22:00
Evenement Categorie: