Je kunt zelf een evenement toevoegen aan de agenda van Nederweert24 via deze link.

LET OP | Een nieuw aangemaakt evenement zul je niet direct zien in de agenda,
dit moet eerste goedgekeurd worden door de redactie.

 

~

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bijeenkomst Longpunt Weert

20/09/2017 - 14:00 tot 16:00

Gratis

Na een korte zomerstop start Longpunt Weert op woensdag 20 september weer met haar maandelijkse bijeenkomsten voor longpatiënten en hun familie. Tijdens deze bijeenkomst staan 2 onderwerpen centraal: vermoeidheid en ‘het ventieltje voor de longen’. De bijeenkomst is van 14.00 tot 16.00 uur in zaal Keenterhart, St. Jozefskerkplein 3 in Weert. De zaal is open vanaf 13:30 uur.

Onderzoek naar vermoeidheid
Drs. Y. Goërtz, onderzoeker bij Ciro, informeert de aanwezigen over haar wetenschappelijke studie FAntasTIQUE. Dit is een onderzoek naar vermoeidheid.

Ventieltje voor de longen
Drs. R. Sprooten, longarts in het MUMC, geeft uitleg over ‘het ventieltje voor de longen’. Een longdeel dat is aangetast door emfyseem, kan zichzelf enorm opblazen. Mensen met ernstig vorm van COPD kunnen hiervoor worden behandeld dooreen ventiel te plaatsen in de zieke longkwab. Het ventiel zorgt ervoor dat er geen lucht meer in de aangetaste longdelen komt. Door het af te sluiten, wordt het goede deel niet meer in de verdrukking gebracht. Dit geeft een belangrijke verbetering.

Bijeenkomsten Longpunt Weert
Het Longpunt Weert is dé maandelijkse ontmoetingsplek voor longpatiënten, hun naasten en zorgverleners. Meestal hebben de bijeenkomsten een thema dat ingeleid wordt door een deskundige. Het tweede deel van de bijeenkomst wordt gebruikt om onderling ervaring uit te wisselen en sociale contacten op te doen. Longpatiënten en hun naasten zijn van harte uitgenodigd de bijeenkomsten te bezoeken. Aanmelden of lid zijn van het Longfonds is niet nodig. Deelname is gratis. Doe geen geurtje op als je de bijeenkomt bezoekt, veel longpatiënten hebben daar last van.

Gegevens

Datum:
20/09/2017
Tijd:
14:00 tot 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Keenter Hart
St. Jozefskerkplein 3
Weert, Nederland
+ Google Maps