Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bierbrouwen op houtvuur

08/04/2018 - 13:00 tot 17:00

€6,00

Zondag 8 april: Bierbrouwen op houtvuur
Eynderhoof staat al meer dan 25 jaar bekend om de bedrijvigheid en charmes rondom tal van ambachten die door het seizoen heen meerder malen in de spotlights worden gezet. Een bezoek aan Eynderhoof zal zelden vervelen omdat er altijd wel iets nieuws te zien is; of gewoon omdat het er altijd gezellig is. Tenminste, dat zeggen onze bezoekers als ze de poort verlaten en aankondigen dat ze zeker weer terug zullen komen. Een belofte die daadwerkelijk wordt nagekomen.
Naast de bekende ambachten zoals bijvoorbeeld de smeden, de houtbewerkers, de vlechters, klompenmakers, pottenbakkers, metselaars en tuinders groeien en bloeien ook de ambachten die belangrijk zijn in de voedselketen. Naast het ambachtelijke boeren (verzorgen en melken van het vee) zijn de bakkers bekend van de heerlijke vlaaien. We hebben sinds een aantal jaren een eigen stroopmakerij die naast de heerlijk potten honing van onze imkers regelmatig eynderstroop produceren die gretig aftrek vinden bij de bezoekers. Sinds kort is een 20-tal hobby bierbrouwers actief die wekelijks bierbrouwen volgens de bierrecepten zoals het gebrouwen werden door onze voorouders. Deze zondag brouwen deze biermakers bier in stroopketels op houtvuur. Hierbij worden ze geholpen door de stroopmakers die hun kennis van het stoken in stroopketels op houtvuur inbrengen.
Bierbrouwen is een kwestie van schroten, maischen, filtreren, spoelen, koken en koelen en het toevoegen van ingrediënten als hop en gist. Doordat het houtvuur langer het bier verwarmt, treedt er meer karamellisatie op en dat maakt het bier wat zoeter. De temperatuur bewaken wordt in deze werkwijze een belangrijke taak.
Een dagje “middeleeuws” bierbrouwen op Eynderhoof. Dat wil je toch zeker zien, …en proeven!

Uiteraard is het in onze herberg weer genieten van koffie met eigengebakken vlaai. Een van onze vrijwilligers maakt overheerlijke knakworst broodjes met mosterd of mayonaise en de opbrengst gaat naar het goede doel.
Er is live accordeon muziek. Het museum is open van 13.00 tot 17.00 uur.

Vlechtmiddag voor de jeugd
Woensdag 11 april: kindervlechten op Eynderhoof
De VLECHT-middag voor kinderen is altijd spannend! Wat zal er deze keer gevlochten gaan worden?
Ideeën genoeg, daar zorgen de mandenvlechters wel voor. Wordt het een vis, een mepper, een bezem, of nog heel iets anders? De vlechters doen er geheimzinnig over maar ze hebben het programma voor deze bijzondere jeugdmiddag al klaar. Kinderen moeten vooral meedoen en ontdekken.
Zijn de kinderen klaar met vlechten, dan kunnen ze zich naar hartenlust uitleven met de wringer, de wastobbe en de knijpers op de wasplaats of schommelen en wokken in de speeltuin. Of ze nemen een kijkje bij de dieren. Een aantal kindergidsen staan klaar om de begeleiding en verdere animatie voor hun rekening te nemen. Ouders en grootouders kunnen meegenieten op een afstand bij een heerlijke kop koffie en gebak van Eynderhoof. Voor nadere informatie over mogelijkheden bij het limburgs openluchtmuseum: Bekijk het kinderdag volledige programma op www.eynderhoof.nl

Gegevens

Datum:
08/04/2018
Tijd:
13:00 tot 17:00
Kosten:
€6,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
www.eynderhoof.nl

Organisator

Eynderhoof
Telefoon:
0495-626507
E-mail:
eynderhoof@planet.nl
Website:
www.eynderhoof.nl

Locatie

Eynderhoof
Milderspad 1
Nederweert-Eind,6034 PLNederland
+ Google Maps
Telefoon:
0495 626507
Website:
www.eynderhoof.nl