Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bierbrouwen op houtvuur

07/07/2019 - 13:00 tot 17:00

€6,50

Misschien wel een vreemde eend in de bijt als je over ambachten praat in het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert Eind. Sinds een aantal jaren is hier een 20-tal hobby bierbrouwers actief die wekelijks bier brouwen volgens de bierrecepten die gebrouwen werden door onze voorouders.

Op deze zondag brouwen deze hobby bierbrouwers bier in de stroopketels op houtvuur. Hierbij worden ze geholpen door de stroopmakers die hun kennis van het stoken in stroopketels op houtvuur inbrengen. De prachtige stroopmakerij leent zich daarbij perfect als ambachtsomgeving voor het bereiden van deze producten. Een mooie ambiance waar het produceren vanuit de basis de juiste kleur en toon krijgt. Laat staan dat het ook nog lekker smaakt.

Bier is een product dat tegenwoordig snel wordt geassocieerd met feesten en dronkenschap. Nog maar weinig mensen weten meer dat het 100 jaar geleden vooral werd gebrouwen omdat ongekookt water niet te krijgen was en ook onderhevig aan ongezond en vol dodelijke bacteriën. Het proces van bierbrouwen is een kunst op zich. Een kwestie van de temperatuur in de gaten houden, van schroten, maïschen, filtreren, spoelen, koken en koelen en het toevoegen van ingrediënten als hop en gist. Doordat het houtvuur langer het bier verwarmt, treedt er meer karamelisatie op en dat maakt het bier wat zoeter. Want over smaakt valt niet te twisten, ook niet op Eynderhoof.

Een dagje “middeleeuws” bierbrouwen op Eynderhoof is een unieke belevenis waarbij je niet alleen kunt ruiken, kijken maar natuurlijk ook proeven. Natuurlijk zijn ook de overige ambachten op deze zondagmiddag in bedrijf en dat zorgt ervoor dat er voor jong en oud van alles te bekijken, te bewonderen en te beleven is. Bedrijvigheid is op Eynderhoof, zoals je dat van het leukste openluchtmuseum mag verwachten.

Op een van de terrassen rondom de herberg is het genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door de bakkers in het eigen bakhuis. Voor kinderen van alle leeftijden is op Eynderhoof heel veel te beleven en te ontdekken.

De muziek wordt deze middag verzorgd door Jo Rutjens

Het museum is op 7 juli open van 13.00 tot 17.00.

Meer informatie is te vinden op www.eynderhoof.nl

Gegevens

Datum:
07/07/2019
Tijd:
13:00 tot 17:00
Kosten:
€6,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
www.eynderhoof.nl

Organisator

Eynderhoof
Telefoon:
0495-626507
E-mail:
eynderhoof@planet.nl
Website:
www.eynderhoof.nl

Locatie

Eynderhoof
Milderspad 1
Nederweert-Eind, 6034 PL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0495 626507
Website:
www.eynderhoof.nl