Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bibliocenter Taalwandeling in Nederweert

08/09 - 10:00 tot 11:30

Gratis

Wil je lekker bewegen terwijl je tegelijkertijd de Nederlandse taal oefent? Bibliocenter organiseert op 8 september, tijdens De Week van Lezen en Schrijven, een taalwandeling in Nederweert. Deelname is gratis. Je bent heerlijk in beweging en leert mensen en Nederweert kennen. De wandeling start om 10.00 uur en na afloop wordt er samen koffie of thee gedronken in de bibliotheek.

Thema: Groen in de buurt
Het thema van deze taalwandeling is ‘Groen in de buurt’. We bezoeken Samentuin D’n Hoof aan de Laurierstraat waar we uitleg krijgen over het concept Samentuin en de diverse gewassen die er verbouwd worden.

De wandelkaart ‘Groen in de buurt’ bevat alle informatie om een goed gesprek te voeren en de verschillen tussen bijvoorbeeld een Volkstuin en een Samentuin te bespreken. Hij nodigt uit om elkaar vragen te stellen en meer over het onderwerp te weten te komen. De wandelkaart is in eenvoudige taal geschreven en bevat mooie gespreksoefeningen en begrippen voor uitbreiding van de woordenschat.

Aanmelden
Wil je mee wandelen? In verband met maatregelen van het RIVM is aanmelden verplicht. Om deel te nemen kun je een appje sturen of bellen naar Toos Jenniskens van Bibliocenter, tel 06-36126111. Je kunt haar ook mailen c.jenniskens@bibliocenter.nl. Op www.bibliocenter.nl/taal staat een overzicht van alle taalactiviteiten van Bibliocenter.

De Week van Lezen en Schrijven
Tijdens De Week van Lezen en Schrijven, van 6 tot en met 12 september, vraagt Bibliocenter extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland.

Gegevens

Datum:
08/09
Tijd:
10:00 tot 11:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
www.bibliocenter.nl/taal

Organisator

Bibliocenter
Telefoon:
0882432014
E-mail:
info@bibliocenter.nl
Site:
www.bibliocenter.nl

Locatie

Bibliocenter Nederweert
Kapelaniestraat 8
Nederweert, 6031BX
+ Google Maps
Site:
https://www.bibliocenter.nl