Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bevrijdingsconcert

19/01 - 15:00

€12,50

WGK Vivace brengt een bijzonder concert in Weert
Het jaar van ons 50-jarig jubileum openen wij op bijzondere wijze met de Europese première van de Mis in F Majeur van Marcel Tyberg. Het concert maakt deel uit van door de provincie Limburg ondersteunde activiteiten in het kader van 75 jaar bevrijding Limburg.
Marcel Tyberg (1893-1944) was een ervaren componist, dirigent en pianist. In de Tweede Wereldoorlog werd Tyberg, overigens slechts 1/16 Joods, naar zijn dood gestuurd en werd zijn muzikale carrière vroegtijdig gedoofd. Marcel vertrouwde in 1943 alle composities toe aan een vriend. Na bijna vijftig jaar van vruchteloze pogingen om iemand te bewegen aan de slag te gaan met de schat aan werken vond de vriend eindelijk de partner die hij zocht: dirigent JoAnn Falletta. In 2016 is de Mis in F Majeur eenmaal uitgevoerd door het South Dakota Choral in de Verenigde Staten. Weerter Gemengd Koor Vivace verzorgt de tweede uitvoering en daarmee de Europese première in Weert.
De première wordt omlijst door muziekwerken in de sfeer van het thema ‘bevrijding’. WGK Vivace werkt voor dit concert samen met de Orgelkring Franciscushuis Weert en organist Jean-Pierre Steijvers, met het Ensemble van het Chèvremonts Mannenkoor onder leiding van Véron Jongstra en met Kamerkoor Cantate uit Venlo. De muzikale leiding is in handen van Dion Ritten.
Burgemeester Heijmans van Weert zal tijdens het concert passages voordragen uit het oorlogsdagboek dat Weertenaar Pierre Linssen in de dagen rond de bevrijding van Weert bijhield.
Kaarten voor dit unieke concert zijn per mail te bestellen bij secretaris@vivaceweert.nl of online via www.munttheater.nl

Gegevens

Datum:
19/01
Tijd:
15:00
Kosten:
€12,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
www.vivaceweert.nl

Locatie

Franciscus Huis Weert
Biest 43a
Weert,Limburg6001 AP
+ Google Maps
Telefoon:
+31(0)6 - 51 33 37 91
Website:
http://www.franciscushuisweert.nl