Je kunt zelf een evenement toevoegen aan de agenda van Nederweert24 via deze link.

LET OP | Een nieuw aangemaakt evenement zul je niet direct zien in de agenda,
dit moet eerst goedgekeurd worden door de redactie.

~

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Benefietconcert Sint Lambertuskerk Nederweert

05/07/2019 - 20:00 tot 21:30

Gratis

Benefietconcert voor de restauratie van het Clerinxorgel van Nederweert.
Vrijdagavond 5 juli om 20.00 uur in de Sint Lambertuskerk.
ACCORDEONENSEMBLE VIRTUOSA SPEELT VOOR “ZIEKE CLERINX”

De Orgelkring Nederweert stelt zich ten doel om elk jaar minstens één concert te organiseren in de Sint Lambertuskerk. Omdat ons Clerinxorgel tot mei 2020 vanwege restauratie niet aanwezig is en we ons trouwe publiek toch een goed alternatief willen aanbieden, heeft de Orgelkring Nederweert hiervoor een alternatief gezocht en gekozen voor een concertuitvoering door het professionele accordeonkwintet VIRTUOSA.

Vijf enthousiaste musici, die met veel plezier laten horen hoe divers de klanken van accordeonmuziek zijn. Door hun gevarieerde programmakeuze weten zij telkens het publiek te boeien en zijn zij een graag gehoord ensemble. Zij weten op hoog niveau de uitgebreide mogelijkheden van hun instrument te laten horen. Het kwintet heeft een goede balans gevonden in het samenspel en straalt dat ook uit.

Virtuosa speelt originele accordeoncomposities maar ook bewerkingen van klassieke componisten. Zo spelen ze tijdens dit concert o.a. gearrangeerde orgelwerken en bewerkingen van klassieke componisten als César Franck, W.A. Mozart, Léon Boëlmann en daarnaast moderner werk van Piazolla, Petri Makkonen, Ad de Jong e.a.
Dit gedreven vijftal heeft inmiddels ook buiten onze grenzen naam gemaakt en verschillende prijzen gewonnen tijdens festivals in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Litouwen.
De musici zullen U op hoog niveau weten te boeien en uitgebreid de mogelijkheden van hun instrument laten horen. Voor orgelliefhebbers kan dit concert een eyeopener zijn omdat het instrument, indien goed bespeeld, qua klankkleur goed overeenkomt met ons klassieke pijporgel.

Al met al hopen we met dit, vervangende “orgelconcert”, zowel de orgel- als de liefhebbers van klassieke accordeonmuziek dit jaar een groot plezier te doen. De entree is gratis maar een vrije gave wordt zeer op prijs gesteld. De opbrengst hiervan gaat in zijn geheel naar het orgel-restauratiefonds. De Orgelkring Nederweert heet U graag van harte welkom op vrijdagavond 5 juli. Om uw zitcomfort te verhogen hebben we gezorgd voor een groot aantal gemakkelijke stoelen.

Gegevens

Datum:
05/07/2019
Tijd:
20:00 tot 21:30
Kosten:
Gratis
Website:
https://www.orgelkring-nederweert.nl

Locatie

Sint-Lambertuskerk Nederweert
Kerkstraat 58
Nederweert,6031 CJNederland
+ Google Maps
Telefoon:
0495-632018
Website:
www.orgelkring-nederweert

Organisator

Orgelkring Nederweert
Telefoon:
Agneshof 25
E-mail:
secr.@orgelkring-nederweert.nl
Website:
www.orgelkring-nederweert.nl