Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Beleef een dagje uit de prehistorie

27/04/2014 - 13:00 tot 17:00

€5,00

In Openluchtmuseum Eynderhoof staat vandaag de archeologie centraal. Het museum wordt omgetoverd tot een prehistorisch dorp van jagers/verzamelaars, waar gewoond, gegeten en gezocht werd naar bruikbare zaken. Handmatig wordt met wrijfstenen meel gemalen en koeken en knollen gebakken op hete stenen. Met behulp van kruiden uit de streek wordt thee gezet en soep getrokken.

Het vuur vormt het begin van veel ontwikkelingen. Getoond wordt hoe in de prehistorie met een vuurslag vuur werd gemaakt en als je wilt, mag je dit ook zelf uitproberen. Uit vuursteen maakte men ook pijlspitsen voor de jacht en verdediging. Deze werden met schors vastgezet op houten pijlen. Ook speren werden zo gemaakt en samen met pijl en boog behoorden ze tot de belangrijk wapens tijdens de jacht. Dit is prachtig te zien in de diorama’s in de permanente archeologie tentoonstelling die zich in de kelder onder de herberg bevindt. Tenslotte kun je ook nog zelf ervaren hoe een metaaldetector werkt en in de tentoonstelling ‘Van Stenen Mes tot Bronzen Bijl’ kun je de laatste bodemvondsten uit de omgeving zien.

Ook kinderen kunnen actief deelnemen en allerlei eet- en drinkwaren zelf maken. Zó kun je een dag in de prehistorie actief bezig zijn met het hele gezin terwijl er ook nog iets valt op te steken over de geschiedenis van onze streek. Alle ambachten zijn vol in bedrijf en in de herberg kun je genieten van een drankje en hapje. Ook kun je proeven van heerlijk op ambachtelijke wijze gebakken gebak en vlaai.

Gegevens

Datum:
27/04/2014
Tijd:
13:00 tot 17:00
Kosten:
€5,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

Eynderhoof
Telefoon:
0495-626507
E-mail:
eynderhoof@planet.nl
Site:
www.eynderhoof.nl

Locatie

Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof
Milderspaat 1
Nederweert-Eind, Limburg 6034 PL Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
0495-626507