Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BANDEVILLE met YaDonna West (Wise)

18/10/2019 - 20:30 tot 22:30

€10,00

Op 1 juni trad Bandeville al eens op in Theaterboerderij Boeket. Een optreden met veel positieve reacties. Deze keer treedt Bandeville op met een zéér speciale gast uit New Orleans USA, YaDonna West (Wise). Zij heeft jarenlang als vaste backing vocaliste met Willy Deville getourd en heeft veel optredens met hem gedaan. Na het overlijden van Willy Deville heeft zij ook veel optredens gedaan met Neil Young.

YaDonna is dan in Nederland en zal samen met Bandeville een optreden verzorgen. In dit unieke optreden staan songs op de playlist die Willy Deville zelf geschreven heeft, maar ook songs die hij zelf bewonderde.

Bandeville is aanvankelijk gestart als een klein muzikaal project met de Americana muziek van Willy Deville als uitgangspunt. Bedoeling was om 4 optredens te doen en daarna zouden de muzikanten weer ieder zijn eigen weg gaan. Het bleek echter heel anders te lopen, inmiddels zijn ze bijna 100 optredens verder, volle kroegen, een nieuw album (“Heaven stood still”), en de hoofdact op de internationale Willy Deville memorial day 2018. Met “Bandeville” maakt het publiek een trip naar het hart van Amerika’s meest populaire muziek. Songs voor een breed publiek! Muziek uit de schatkamer van Deville waarin blues, jazz, country en een vleug rock melodieus bij elkaar komen. Muziek van Willy Deville zelf maar ook songs die hij bewonderde van John Hiat, Ry Cooder en oude bluesgiganten, uitgevoerd in een eigen “her-creatie” door Bandeville. Maar ook eigen werk in de stijl van Deville komt voorbij.

Songs vol hunkering of romantische overtuiging, overspel of trouw, ruzie of liefde. Nummers die iédereen wel aanspreken.

Bandeville bouwt verder op de songs van Willy Deville en is daarom niet direct een tributeband maar een band die deze songs op eigen wijze interpreteert en arrangeert, en daarmee een “her-creatie” van deze prachtige songs maakt. Daarnaast maakt Bandeville eigen songs in de stijl van Deville. Voorop staat om het gevoel van de Americana songs zo goed mogelijk over te brengen. Bandeville speelt in een bezetting met zanger, gitaar, bas, piano, drums en sax. De muzikanten van Bandeville hebben hun sporen verdiend in tal van bekende bands zoals Bots, Houdoe, Joe Coverband, Blind Eye en Trigger.

In september 2018 heeft Bandeville een nieuw album (CD en DVD) uitgebracht te beluisteren op Spotify, Apple Music of Deezer. Zoek op: Bandeville, “Heaven stood still”.

Bezetting Bandeville:
Gitaar: Peter Vincent
Basgitaar: Peter de Vries
Piano: Wim Goossens
Sax: Mario van Ooij
Drums: Frans van Zoest
Zang: Laurens Mulders

Gegevens

Datum:
18/10/2019
Tijd:
20:30 tot 22:30
Kosten:
€10,00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
Site:
http://bit.ly/Info_Bandeville_YW

Locatie

Theaterboerderij Boeket
rosselsweg 3
Nederweert, 6031 PV Netherlands
+ Google Maps