Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Anita leest voor uit Piekerpoesje

07/10/2015 - 14:45 tot 16:00

Gratis
Anita Verhappen leest voor tijdens de Kinderboekenweek

Woensdag 7 oktober, tijdens de Kinderboekenweek, gaat de grote wens van Anita Verhappen in vervulling. Samen met haar begeleider leest ze in de bibliotheek Weert haar boekje ‘Piekerpoesje’ voor aan kinderen. Met dit verhaal wil Anita de kinderen kan laten zien dat je er altijd voor kunt kiezen om niet te piekeren!

Anita Verhappen heeft een verstandelijke beperking. Ze werkt in het Creatief Centrum Weert van PSW, een organisatie die professionele zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een beperking.

Anita is vaak vrolijk en houdt van grapjes maken, maar soms moet ze flink piekeren en dat is echt niet fijn. Haar begeleider Brigit Vossen kreeg het idee om over die vervelende piekergedachten te gaan schilderen. Anita heeft van haar piekergedachten schilderijen gemaakt met een poesje in de hoofdrol: ‘het piekerpoesje’. Van alle schilderijen samen is een verhaal gemaakt in een boekje Piekerpoesje.

In het boekje staan mooie schilderijen die Anita zelf heeft gemaakt. Ná het verhaal is er ook een leuke schilderactiviteit. Het begint om 14.45 uur en duurt tot 16.00 uur. Kinderen van 3 t/m 8 jaar zijn welkom. Aanmelden op www.bibliocenter.nl is niet verplicht, maar wel handig. En… het is gratis!

Dit jaar is de Kinderboekenweek tegelijk met de Week van de Toegankelijkheid. Het thema is ‘Welkom bij de club’. Met de Week van de Toegankelijkheid wil de organisatie iedereen bewuster maken dat ook mensen met een beperking goed mee kunnen doen in de samenleving.

Gegevens

Datum:
07/10/2015
Tijd:
14:45 tot 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Bibliocenter
Telefoon:
0882432014
E-mail:
r.geboers@bibliocenter.nl
Website:
www.bibliocenter.nl

Locatie

Bibliotheek Weert
Wilhelminasingel 250
Weert,Limburg6001 GVNetherlands
+ Google Maps
Telefoon:
0882432000