Je kunt zelf een evenement toevoegen aan de agenda van Nederweert24 via deze link.

LET OP | Een nieuw aangemaakt evenement zul je niet direct zien in de agenda,
dit moet eerste goedgekeurd worden door de redactie.

 

~

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Alsof het gedrukt staat

15/04/2018 - 13:00 tot 17:00

€6,00

Wat vliegt de tijd zou je zeggen, en als het de gebeurtenissen niet vastlegt voor het nageslacht zullen ze wellicht snel weer vergeten worden.
Het is pas een jaar geleden dat de drukpersen van de firma Linskens uit Weert na 70 jaar trouwe dienst een nieuw onderkomen kregen op Eynderhoof. Sindsdien heeft het openluchtmuseum in Eind een werkende drukkerij waar bezoekers kennis kunnen maken met het boekdrukkersambacht. Hoogdruk is het drukken van verhoogd aangebrachte beelden (letters of andere typen) van plaat op papier. Oorspronkelijk werden alleen boeken op deze wijze gedrukt maar nu worden allerlei soorten werk in boek- of hoogdruk uitgevoerd. De geur van de inkt en het piepen van de persen vormen een mooie beleving die door een nieuw gevormde ambachtsgroep op enthousiaste wijze wordt gedemonstreerd.

De uitvinding van de boekdrukkunst is van enorm belang geweest bij de ontwikkeling van de mens. In een tijd waar nieuwe uitvindingen zich in een sneltreinvaart opvolgen werd het steeds belangrijker om kennis te blijven nemen van het verleden. Een vrijwel uitgestorven ambacht is in het Openlucht Museum Eynderhoof in Nederweert-Eind nieuw leven ingeblazen. De vrijwilligers laten drukpersen draaien en daarmee geven ze in het museum demonstraties voor onze bezoekers. Het is dan ook uniek om het resultaat van alle inspanningen en de drukresultaten te komen bekijken.

Daarnaast zijn ook op deze zondag weer veel van de oude ambachten in bedrijf. De demonstraties maken van het bezoek aan dit unieke openluchtmuseum een waar spektakel, uniek in zijn soort. U kunt in de herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door de bakkers in het eigen bakhuis. De muziek wordt verzorgd door een accordeonist.

Het museum is op 15 april geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over het jaarprogramma, de speciale activiteiten en entreeprijzen kunt u vinden op de website www.eynderhoof.nl

Voor wie Pipo niet kent
Woensdag 18 april Kindermiddag met Huifkartocht
Een bezoekje aan het openluchtmuseum op woensdagmiddag is voor kinderen en ouders en grootouders op zich al een feest. Op deze woensdagmiddag kunnen de bezoekers een gratis ritje maken met de huifkar.

Bij goed weer nemen de kindergidsen samen met de jeugd een kijkje in het ROWVEN, nabij de VISDIJK. Hier kunnen de kinderen een klein half uurtje vertoeven en o.l.v. de kindergidsen en evt. ambachtslieden informatie opdoen over bijen / schapen en naar hartenlust spelen: denk aan “slootje springen, een berg afglijden of tikkertje spelen”. Op Eynderhoof gaat het spel verder. Daar worden onder leiding van de kindergidsen diverse oude volkspellen gespeeld die de zintuigen prikkelen. Denk daarbij vooral aan kegelen, touw springen, zak lopen, touw trekken, koffie malen. Natuurlijk is er voor iedereen van alles te beleven in het museum en zullen de aanwezige ambachtslieden hun vak demonstreren. In de herberg is het heerlijk toeven onder genot van een kopje koffie of thee.
Bekijk het kinderdag programma op: www.eynderhoof.nl

Gegevens

Datum:
15/04/2018
Tijd:
13:00 tot 17:00
Kosten:
€6,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
www.eynderhoof.nl

Organisator

Eynderhoof
Telefoon:
0495-626507
E-mail:
eynderhoof@planet.nl
Website:
www.eynderhoof.nl

Locatie

Eynderhoof
Milderspad 1
Nederweert-Eind, 6034 PL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0495 626507
Website:
www.eynderhoof.nl