Je kunt zelf een evenement toevoegen aan de agenda van Nederweert24 via deze link.

LET OP | Een nieuw aangemaakt evenement zul je niet direct zien in de agenda,
dit moet eerst goedgekeurd worden door de redactie.

~

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Alle kinderen in het zonnetje!

02/06/2019 - 13:00 tot 17:00

€6,50

Kinderen hebben in het limburgs openluchtmuseum Eynderhoof bij voorbaat een streepje voor op de rest. Het is dan ook niet voor niets dat er elke woensdagmiddag wel een of ander te gebeuren staat. Maar op deze eerste zondag van de maand juni gaan alle remmen los! Geen vaderdag of moederdag, maar een echte spetterende kinderdag in hét leukste openluchtmuseum in de Peel. Dat het museum daarmee mooi aansluit bij de internationale dag van het kind is geen toeval. Het museum probeert echter het hele jaar door een programma te maken waarbij gezinnen met kinderen zich uitermate kunnen vermaken. Echt verwennen op een verantwoorde manier.

Van voor en door kids

De Kinderdag is niet alleen vóór kinderen maar wordt ook zoveel mogelijk dóór kinderen uitgevoerd. De hele middag kan er gekozen worden uit tal van activiteiten op het gebied van vermaak, actie en creativiteit. Centraal staat het optreden van jeugdcircusgroep Jacona uit Helmond. Werelds in het jongleren en het bedenken van de gekste acrobatische toeren. De jeugd wordt bij alle acts optimaal betrokken en uitgedaagd, natuurlijk op een verantwoorde en speelse manier. Welke ouder wordt dan niet jaloers bij het aanbod zelf in de piste te mogen staan en het grote publiek te amuseren.

Natuurlijk mag de nostalgische zweefmolen niet ontbreken en zullen er heel wat rondjes gemaakt worden in deze leuke en veilige attractie. Gratis en voor niets het geweldige gevoel beleven van door de lucht te zweven, je haren wapperend in de wind en de wereld op een hele andere manier bekijken.

Creatief

Naast actie kan de middag ook creatief ingevulde worden met schilderen, boetseren, poppenkast kijken, het spelen van het katapultspel, of met een grote oehoe op de foto (OHOE is een grote uil!)

Al eens een rabuis gemaakt of een echt kussengevecht beleefd? Neen, je wordt niet uitgelachen. Dat komt door de Clown die deze middag de grappigste grappen en grollen bedenkt. Wat dacht je van een muziek workshop: onder deskundige leiding trommelen en je voorbereiden op een optreden aan het einde van de middag! Verder is er straattheater door de “Theaterkist” en worden jullie “Beet” genomen door twee vreemde vissers. Behalve de entree zijn overigens geen extra kosten verbonden aan al deze activiteiten. Dus al met al een super idee om op 2 juni Eynderhoof op de kalender vast te leggen met het hele gezin, de buurt of familie.

De vlechtersgroep organiseert voor de oudere jeugd een fijnscheendag waarbij de mooiste producten worden gevlochten. Een speciale techniek die alleen nog door de vlechters van Eynderhoof wordt beheerst en gedemonstreerd. Uiteraard is het hele museum in bedrijf en valt er van alles te zien, te beleven en te bewonderen.

De muzikale omlijsting van deze middag is in handen van jeugdkoor de Sleutels uit Eind die onder leiding van Jos Smeets in de herberg de leukste en meest herkenbare liedjes laten horen. Op het terras speelt een accordeonist en worden heel veel bekende kinderliedjes gespeeld op het draaiorgel.

Het museum is op deze middag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van het museum: www.eynderhoof.nl en op de Facebook pagina van het museum. De museumjaarkaart is in dit museum geldig.

Gegevens

Datum:
02/06/2019
Tijd:
13:00 tot 17:00
Kosten:
€6,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
www.eynderhoof.nl

Locatie

Eynderhoof
Milderspad 1
Nederweert-Eind,6034 PLNederland
+ Google Maps
Telefoon:
0495 626507
Website:
www.eynderhoof.nl

Organisator

Eynderhoof
Telefoon:
0495-626507
E-mail:
eynderhoof@planet.nl
Website:
www.eynderhoof.nl