Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Torenfeesten, Historische avond

10/07/2023 - 19:00 tot 21:30

Op woensdag 12 juli staat het Lambertushof in Nederweert in het teken van een feestelijk diner met entertainment. Twee dagen eerder, op 10 juli is er een cultuurhistorische avond op boerderij Rutte Spoak (Van Gog) in Nederweert-Eind. Daarmee krijgen de succesvolle Torenfeesten van 2022 een vervolg. De activiteiten onder de noemer ‘Torenfeesten’ zijn voor iedereen die houdt van lekker eten, live muziek, entertainment, humor en gezelligheid.

Torenfeesten

Fantastische avond
In 2022 bestond de karakteristieke Lambertustoren 555-jaar. Deze bijzondere leeftijd werd gevierd met een theatraal en muzikaal belevingsdiner op het Lambertushof. Mede door het zomerse weer, de inzet van vrijwilligers en ondernemers Ă©n de heerlijke gerechten van de keukenbrigade van Restaurant Bi-j Siem werd het een fantastische avond. Al snel werd er gevraagd om een vervolg. “Dat vervolg komt eraan,” aldus Fons Jacobs, voorzitter van de organiserende Stichting Vrienden van de Lambertustoren.

Van Torenfeesten naar meerdaags erfgoed- en cultuurfestival
De viering van het 555-jarige verjaardagsfeest vorig jaar was namelijk al bedoeld als startpunt van jaarlijkse activiteiten en festiviteiten bij en rondom speciale (erfgoed)locaties in Nederweert. Het bestuur van de stichting streeft ernaar stapsgewijs te groeien naar een meerdaags erfgoed- en cultuurfestival. In 2023 op 10 en 12 juli.

Historische avond op 10 juli 2023
Op maandagavond 10 juli vindt een cultuurhistorische bijeenkomst plaats op de boerderij van Piet van Gog aan het Hulsen in Nederweert-Eind. De boerderij, ook wel Rutte Spoak genaamd, is in historisch perspectief gezien een bijzondere locatie in Nederweert. Aan het programma wordt onder andere meegewerkt door Harmonie Pro Musica uit Nederweert-Eind en columnist Gerard Kessels.

Start verkoop tickets
De voorverkoop start voor Vrienden van de Lambertustoren is gestart op maandag 17 april 2023. De algemene kaartverkoop start vanaf 1 mei 2023. Aanmelden voor (een van) de evenementen kan via info@torenfeesten-nederweert.nl. Wil je er zeker van zijn dat je erbij kunt zijn? Word dan Vriend. Dat kan al voor 15 euro per persoon per jaar. Laat het de organisatie weten door een mail te sturen naar voornoemd mailadres.

Maandag 10 juli

  • 19.00 uur inloop
  • 19.15 uur aanvang muziek, culturele lezing(en)
  • Ca. 21.30 uur einde met nazit
  • Entree: € 12,50

Gegevens

Datum:
10/07/2023
Tijd:
19:00 tot 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Limburg Nederland + Google Maps
Zet Notificaties aan OK Nee dankje