Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Dag Recreatiegebied De IJzeren Man

09/04/2017 - 12:00 tot 17:00

Op zondag 9 april organiseert Recreatiegebied De IJzeren Man van 12.00 tot 17.00 uur een gezellige Open Dag met activiteiten voor jong en oud. Bezoek de markt met infostands bij het Natuur- en Milieucentrum, ontvang een gratis plattegrond van het gebied en ga zelf op ontdekkingstocht.

Altijd al willen weten of waterskiën iets voor jou is? Tijdens de Open Dag kun je het gratis uitproberen tussen 12.00 tot 13.00 uur bij Waterskibaan De IJzeren Man. Daarna geldt tot 15.00 uur een gereduceerd tarief van €12,50. Een bezoek aan Zwembad De IJzeren Man is vandaag extra leuk met een speelattractie van maar liefst 14 meter lang in het 25 meter bad. Bij het klimbos mag je gratis meedoen aan een veiligheidsinstructie en het oefenparcours afleggen en bij Kinderpretland wordt het begin van het ‘buitenspeelseizoen’ gevierd door vier nieuwe speeltoestellen in gebruik te nemen. Je krijgt hier vandaag ook €2,- korting op de reguliere entreeprijs van €4,50! Bij de slagboom richting het klimbos en de kinderboerderij verzorgt Blue Stables gratis ponyritjes. Op het grote strand van de IJzeren Man vind je een super uitdagende survivalbaan waar kids op speelse wijze hun motorische vaardigheden kunnen vergroten. Er zijn ook oefeningen voor volwassenen die wel eens willen weten hoe fit ze eigenlijk zijn.

Ook bij Vakantiepark Weerterbergen is iedereen welkom. Kom gratis handboogschieten, skelter rijden of waterfietsen (€2,50/half uur). De allerkleinsten kunnen genieten van Koos voorleestheater, poppenkast en de mini disco.

Meer weten over dit prachtige natuurgebied dat onderdeel is van GrensPark Kempen~Broek? Neem dan deel aan de wandeling ‘Herbronnen in Kempen~Broek’ en maak onder leiding van een verkenner kennis met het veelzijdige landschap. De wandeling start om 14.00 uur bij het infobord voor het Natuur- en Milieucentrum (€2,-). Hier vind je tevens de markt met infostands met o.a. natuur-doe-activiteiten van IVN, het blotevoetenpad van Natuurmonumenten, honing proeven bij de Imkervereniging en proefjes van Geologische Vereniging Mente et Malleo.

Amuse Fietstocht
Nieuw dit jaar is de speciale Amuse Fietstocht. De tocht van 15 km voert je door het prachtige IJzeren Man gebied en stopt op zes horecalocaties voor een culinair hapje. Je kunt tussen 11.00 en 14.00 uur starten bij het Natuur- en Milieucentrum, Geurtsvenweg 4. De fietstocht is voor €10,- te boeken via www.ijzerenmanweert.nl of tijdens de Open Dag zelf. Je kunt de route ook met de auto afleggen.

Kijk voor het complete aanbod van de Open Dag op www.ijzerenmanweert.nl en kom langs op 9 april.

Gegevens

Datum:
09/04/2017
Tijd:
12:00 tot 17:00

Locatie

Vakantiepark de IJzeren Man Weert
Herenvennenweg 60
Weert,Limburg6006swNederland
+ Google Maps
Telefoon:
0621403320